Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret presenta una programació amb 16 espectacles pel primer semestre 2021

El Teatre de Lloret presenta una programació amb 16 espectacles pel primer semestre 2021

David Verdaguer, Mar Ulldemolins, Jordi Bosch, Emma Vilarassau, Lluís Gavaldà, Laura Aubert i companyies com Parking Shakespeare, Els Pirates o La Virgueria, són alguns dels noms més destacats
29-01-2021


El Teatre de Lloret ha fet pública la programació de la nova temporada que consta de 16 espectacles diferents pels propers mesos de febrer a maig. La nova programació és diversa i encaminada a ser atractiva per un gran ventall de públic, segons ha destacat el regidor del teatre, Albert Robert.

En la nova programació hi ha 16 espectacles on destaquen la nova versió de la mítica obra de Jordi Galceran, “El Mètode Gronhölm” (9 de maig). Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que aquest cop es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc d’alt executiu a una multinacional, tots ells ben disposats a sotmetre’s  a les rocambolesques proves del  procés de selecció. I també s’ha programat “La cabra o qui és Sylvia” (9 d’abril) un text de l’autor nord-americà Edward Albee dirigit per Iván Morales amb Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà i Jordi Martínez a l’escenari.

La temporada començarà amb dos espectacles inclosos en el Programa Platea que impulsa el Ministeri de Cultura:

  • Vidas enterradas. (20 de febrer). Un espectacle teatral fet a partir de testimonis reals sobre la vida i la mort de persones assassinades durant la Guerra Civil i el Franquisme, i recuperats a través de la memòria dels seus fills, néts i besnéts. Poques vegades quatre cies teatrals de diferents indrets de la península es posen d’acord i uneixen esforços per a portar a terme un treball artístic tant brillant i colpidor alhora, i molt menys si aquest és el de la recuperació de la memòria històrica a partir de 6 casos reals.
  • Amor Oscuro (5 de març) de la companyia aragonesa Viridiana. Al desembre de 1983, gairebé 50 anys després de la seva escriptura, es van publicar, per primera vegada, els Sonetos de Amor oscuro de Federico García Lorca, en una edició clandestina. Com havia estat possible que durant mig segle aquests versos, probablement els millors de Lorca, haguessin estat ocults? Aquest espectacle és la història d’una ocultació, dels versos desapareguts d’un poeta desaparegut.

Aquests dos espectacles formen part del cicle Lloret Espai Off que, a causa de la pandèmia, que no permet fer espectacles a fora del teatre, s’adapta i es faran a l’escenari amb aforament reduït. Habitualment es feien tres espectacles per temporada del Lloret Espai Off però aquesta temporada s’amplia a cinc. A més de “ Vidas enterrades” i “Amor Oscuro” dins del cicle Lloret Espai Off també s’ha programat:

  • Infanticida  (12 de març) Infanticida es reprograma a causa del tancament dels teatres el passat mes de novembre. Un espectacle que amb música de Clara Peya i direcció de Marc Rosich, és el crit d’una víctima a qui tothom considera una criminal. Una peça que transforma un clàssic de la literatura catalana en una òpera electrònica. Aquest espectacle es programa juntament amb l’Associació de Dones L’Aurora de Lloret.
  • Com menja un caníbal (16 d’abril). Un altre dels espectacles reprogramats aquesta temporada és Com menja un caníbal de la companyia La Virgueria. L’espectacle commemorà el desè aniversari de la companyia on presenta una de les seves peces més ambicioses. Escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, compta amb un equip de més de 25 persones i 10 actors a escena representant més de 20 personatges i diferents disciplines com música, dansa, circ, teatre i poesia. Tot plegat per fer un homenatge a la fragilitat, a aquelles persones més fràgils de la societat.
  • Elda & Daniel (24 d’abril). El darrer espectacle del Lloret Espai Off serà Elda & Daniel amb David Planas i Meritxell Yanes que interpreten un text de Llàtzer García. Després d’haver pogut veure a Lloret, a l’Hotel Vila del Mar, Ventura, ara David Planas i Meritxell Yanes volen reincidir en aquest format d’espectacle, que els permet experimentar des de la confiança més absoluta i propera. Amb una excepció: no es pot fer en una casa a causa de la pandèmia i el seu teatre íntim s’haurà de fer al teatre. Elda & Daniel és una parella. Han passat deu anys i la relació està malmesa. Va aparèixer una tercera persona. Ha arribat la nit on tot s’ha de dir entre l’Elda i en Daniel, i és en aquest precís instant que l’espectador entra a les seves vides. Testimoni privilegiat de confessions insospitades.

La directora del Teatre de Lloret, Amaranta Gibert, ha destacat que el cicle Lloret Espai Off que enguany s’ha de fer al teatre per qüestions sanitàries també pretén sorprendre al públic ja que cada vegada que entri a veure un espectacle de l’Off la disposició del públic serà diferent en cada espectacle. Així, podrà haver-hi públic als quatre costats de l'escenari, en tres, en dos o només a davant, seguint la disposició clàssica, a l’espai que ocupen les grades enretirades,….

Pel què fa a música s’ha programat el concert A la carta amb Lluís Gavaldà (26 de febrer).  Serà un concert a la carta en format acústic i íntim on el públic triarà les cançons del repertori. I del programa destaca també el cicle Nits de Piano, que inclou tres concerts amb el piano com a protagonista i que l’Associació Amics de la Música de Lloret programarà el mes de maig.

La programació familiar s’obrirà el diumenge 7 de febrer (17.30h) amb l’espectacle “Error 404”de la companyia andalusa, Ángeles de Trapo. Un espectacle sense text recomanat per a nens i nenes a partir de sis anys i que aborda el tema universal del risc de la tecnologia, tres característiques de expliquen la bona acollida que ha tingut aquest espectacle a nivell internacional. Destacar que només en un any aquest espectacle ha rebut premis a Rússia, Polònia o Albània entre d’altres països.

La programació familiar continuarà pels més petits de la casa el 21 de febrer amb el Pot Petit i l’espectacle, Les aventures del lleó vergonyós. Estrenat la tardor passada a Temporada Alta, la companyia que ha transformat l’espectacle infantil en català arriba amb titelles, música en directe i una funció en format íntim i reduït. Un espectacle que els més petits de la casa recordaran per sempre. 

El 14 de març serà el torn de La Bleda amb el seu nou espectacle Mon Petit Sovenir. La pallassa Helena Escobar ens obre les portes de la seva rulot per gaudir d’aquelles vacances presents en el nostre imaginari. Aventures simpàtiques, divertides i musicals que ens parlen del dia a dia estiuenc i ens ensenyen els valors de la vida de càmping: viure a l’exterior, tenir cura del medi ambient i conviure amb altra gent.

El 28 de març arribarà una nova versió de La Caputxeta. Es tracta de Berta la caputxeta. Tercera generació. La protagonista d’aquesta història pertany a la generació més jove d’una saga de dones que han estat enganyades i cruspides pel llop ferotge. Ella, hi diu prou!

El regidor del teatre, Albert Robert, ha valorat la programació de nivell que tindrem al Teatre de Lloret en els propers mesos

Per la seva banda l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat amb la nova temporada teatral que des de Lloret i malgrat la pandèmia, reactivem l'activitat escènica i estem convençuts que tothom trobarà aquell concert, aquella obra teatral o aquell espectacle que vol veure o escoltar.

Dulsat ha destacat la clara aposta per la Cultura que s’està fent des de Lloret des de diverses àrees, ens hem adaptat a la nova situació i en el cas del teatre seguim apostant una temporada més per espectacles de qualitat.

Mentre que el regidor del Teatre, Albert Robert, ha dit que continuem treballat per apropar el Teatre de Lloret a tota la ciutadania. Per Albert Robert, tornem a obrir portes del teatre amb totes les mesures de seguretat. El regidor ha posat de relleu que des del teatre se seguiran aplicant totes les mesures de seguretat i els protocols sanitaris aprovats. Entre aquestes hi ha un control de temperatura als espectadors, la sortida del recinte de manera esglaonada, deixar una butaca buida entre espectadors de diferents procedències i desinfecció dels espais cada vegada que es desocupi la sala.

Albert Robert també ha volgut posar de relleu que des del Teatre de Lloret s’ha anat reprogramant tots els espectacles contractats perquè hem tingut molt clar que calia donar suport al sector cultural en aquests moments tant complicats. I un clar exemple ha estat el fet d’haver estat nominats finalistes als Premis Arc per haver programat i haver mantingut programacions, en temps de dificultats.

Les entrades pels espectacles del mes de febrer ja estan a la venda. Es poden adquirir a través del web www.teatredelloret.cat o bé als punts de venda que hi ha a Lloret com són el Museu del Mar, El Puntet i el centre cívic del Rieral.

Una vegada més s’aniran posant a la venda les entrades per mesos en previsió que la pandèmia obligui a tornar a fer ajornaments i reprogramacions.