Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret presenta la seva 11ena temporada amb un total de 38 espectacles entre teatre, música, teatre amateurs i cinema

El Teatre de Lloret presenta la seva 11ena temporada amb un total de 38 espectacles entre teatre, música, teatre amateurs i cinema

Pel què fa a teatre professional aquesta tardor a Lloret es podran veure noms com Gabino Diego, Josep Julien, Anna Alarcón, Jordi Díaz o Gisela, entre d’altres
19-09-2016


La nova temporada, que al Teatre de Lloret comença el 15 d’octubre, ve carregada de nous títols. Dins de la programació hi ha gent jove, autors consolidats, èxits segurs, alguna aposta i algun canvi d'orientació, com el nou sistema d’abonaments i descomptes.

En total, d’octubre a desembre de 2016, s'han programat 27 espectacles: 7 de teatre, 1 de música, 1 de lírica, 6 espectacles familiars, 1 musical, 1 de dansa, 2 d'humor, 1 de clown, i 7 espectacles d’agrupacions locals.

En música es podrà gaudir dels concerts de Gospel Viu Choir que estrenen a Lloret l’espectacle Gospelizing! Amb la participació del Tastet de Gospel de Taradell i The Gospel Viu Choir de Palafolls. El concert, previst pel divendres 21 d’octubre, anirà precedit per un taller de gospel que es farà al teatre els dies 17 i 19 d’octubre. L’altra proposta musical arribarà per Nadal. El divendres 30 de desembre Camerata Lírica presentaran el concert titulat El vino en la lírica, un concert que oferirà al públic una selecció dels moments més memorables del teatre líric, tant l’òpera com la sarsuela, en què el protagonista és el vi.

Les propostes teatrals són Solitudes de Kulunka Teatro (15 d’octubre) , Al Galope amb Carme Elias (22 d’octubre),  Nuestras Mujeres amb Gabino Diego de protagonista (11 de novembre), Els Homes són de Mart i les dones de Venus amb Jordi Díaz (20 de novembre), Tennessee (W) un monòleg que recrea la vida de Tennessee Williams protagonitzat per Martí Peraferrer (25 de novembre) i l’obra  Un tramvia anomenat desig de Les Antonietes (26 de novembre). 

El Lloret Espai Off, que porta obres de teatre en espais no convencionals i que enguany arriba a la sisena edició inclou Psicosi a les 4:48 amb Anna Alarcón, Premi BBVA de Teatre 2016 que es farà al Puntet (Casal de Joves) (29 d’octubre), Oh My God Barcelona! Un musical de la Cia Bratislava que es farà a les cotxeres de Transports Canals (2 de desembre) i El bon lladre amb Josep Julien que es farà al Pub Gerry’s (16 de desembre). El Lloret Espai Off compta amb el patrocini una temporada mes de Moritz.

Amb dansa, es podrà veure el 27 de novembre l'espectacle Las Muchas de la companyia de dansa de Maria Antònia Oliver. Un espectacle on la coreògrafa mallorquina celebra la maduresa femenina. Durant l’espectacle s’acompanyarà de vuit dones de mes de seixanta-cinc anys membres del grup de teatre Jubil del Casal Municipal de la Gent Gran de Lloret.

La proposta d'humor la posa Dani Pérez amb el seu espectacle Hoy puede ser un gran día (5 de novembre). I completen la programació l’espectacle infantil Gisela y el libro mágico (12 de novembre), Les princeses també es tiren pets del Replà Produccions (16 d’octubre), l’espectacle de circ i teatre Mobil de La Güasa (6 de novembre), Aladdin #ThePopMusical de La Roda Produccions (18 de novembre) dos contacontes en anglès a càrrec de l’escola Kids and Us: The DressMaker (16 d’octubre) i The Elf’s Inventions (18 de desembre).

El plat fort de la programació infantil tindrà lloc el diumenge 20 de novembre amb l’espectacle gratuït  Reggae per xics amb The Penguins. S’ha programat a les 12 del migdia a la Plaça Germinal Ros, just a davant del teatre, i s’ha previst per a celebrar el 5è aniversari del Teatre Municipal de Lloret.

A més hi ha les propostes locals com les Jornadas Culturales de Cúllar (4 de novembre) l’obra de teatre United Colors of Lloretton (13 de novembre) la recreació del mític programa de televisió de Lloret Tal com raja (23 de novembre), l’estrena de l’obra de teatre El nombre de la cia. CorsTeatre (3 de desembre) i el Concierto de Navidad a càrrec de l’Associació Hispanoamericana de Lloret. A més, al Casal de l’Obrera s’ha programat Els Pastorets pels dies 18 i 26 de novembre i El club de les reines prevista pel dies 14, 15 i 16 de novembre.

La temporada de teatre arriba amb novetats en els abonaments. A banda dels abonament de 3 i 5 espectacles amb un descompte del 25% i el 35% respectivament Lloret presenta per aquesta tardor quatre paquets diferents:

-       Pack Descoberta: que per un valor de 48 euros convida a l’espectador a descobrir espectacles poc coneguts però de gran vàlua teatral.

-       Pack Tennessee Williams: per un valor de 20 euros inclou la pel·lícula Un tramvia anomenat desig i l’obra de teatre del mateix títol i el monòleg de Martí Peraferrer Tennessee (W).

-       Pack Lloret Espai Off: que inclou totes les obres d’aquest cicle per un valor de 20 euros.

-       Pack infantil: que inclou quatre espectacles de la temporada infantil al preu de 18 euros.

 

L’entitat Cineclub Adler presenta nova temporada amb 10 títols que es projectaran entre el 20 d’octubre i el 26 de gener. Així, estrena temporada amb un documental cinèfil, l’aclamat Hitchcock/Truffaut (Kent Jones, 2015); seguit del film d’aventures El abrazo de la serpiente (Ciro Guerra, 2015), el 10 de novembre; la singular producció independent Transeúntes (Luis Aller, 2015), l’1 de desembre; la deliciosa comèdia romàntica Ahora sí, antes no (Hong Sang-soo, 2015), el 29 de desembre; i el recent Premi Jose Maria Nunes a la Millor Pel·lícula Catalana 2015, La academia de las musas (José Luis Guerín, 2015), que l’entitat projectarà, en col·laboració amb el Club de Lectura de la Biblioteca Municipal, el 26 de gener.

Aquesta temporada l’entitat també presenta el cicle Cinema i Dona, que organitza juntament amb l’Associació de Dones L’Aurora. Dins d’aquest acord de col·laboració, projectaran dos títols integrats dins la present temporada, i un tercer, encara per determinar, dins la següent: Les amigues de l’Àgata (Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, 2015), el 15 de desembre, amb la presència del seu equip directiu; i Mia madre, (Nanni Moretti, 2015), el 26 de gener. En acabar aquestes projeccions, el Cineclub Adler i el Teatre de Lloret coordinaran un post-screening amb l’Associació de Dones L’Aurora al hall del teatre.

Finalment cal destacar també que El Meu Primer Festival, la mostra internacional de cinema per a nens de 2 a 12 anys que se celebra amb èxit a diversos municipis catalans des de fa nou anys aterrarà a Lloret aquest any per primera vegada de la mà del Cineclub Adler. Serà el 19 de novembre, en plena Festa Major de Sant Romà. A més, l’entitat també ha previst una sessió de Reis pels més petits. Serà el dimecres 4 de gener i projectaran El sostre del món (Rémi Chayé, 2015), un film d’aventures premiat internacionalment. Ja per acabar, el 21 de desembre l’entitat s’afegirà per segon any consecutiu a la celebració del Dia més curt amb projeccions de curtmetratges d’arreu del món a la Sala Polivalent de la Casa de la Cultura.

Segons paraules de Joan Moret, president de l’entitat, “és la temporada més potent que el cineclub ha organitzat fins ara, amb una aposta decidida per la producció nacional així com pel teatre municipal com a espai de trobada entre autors i públic en post-screenings que organitzarem puntualment”.

 Pel què fa l’Espai Setè Art oferirà durant tot trimestre pel·lícules de caire comercial, tal i com porta fent des del 15 de febrer passat.