Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret presenta 26 espectacles per aquesta tardor

El Teatre de Lloret presenta 26 espectacles per aquesta tardor

La temporada comença el 13 d’octubre amb la versió de la companyia basca Tanttaka Teatro del Florido Pensil Niñas
26-09-2017


El proper 13 d’octubre comença la temporada teatral i de cineclub a Lloret. La nova programació inclou 26 propostes teatrals que tindran lloc entre els mesos d’octubre a desembre de 2017. 

Temporada de teatre

Des del 13 d’octubre fins al 29 de desembre, el públic podrà gaudir a Lloret de figures del teatre, el circ i la dansa, com és el cas d’Alberto San Juan, Pere Arquillué, Francesc Orella, Anna Barrachina i Sergio Caballero, entre d’altres.

La temporada escènica de tardor començarà a Lloret el 13 d’octubre amb Florido Pensil Niñas de la companyia basca Tanttaka Teatroa, que narra la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra.

El segon espectacle és un dels èxits de la temporada teatral barcelonina, estrenat al Festival Temporada Alta l’any passat, Art, de Yasmina Reza que ha traduït Jordi Galceran. El 20 d’octubre, els espectadors podran degustar aquesta comèdia excel·lent sobre la fragilitat de les relacions humanes, protagonitzada per tres grans actors: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva.

El mateix cap de setmana, el diumenge 22 d’octubre a les 19.00 h, s’ha programat un espectacle de circ per a tota la família. La companyia andalusa Vol’e Temps presenta l’espectacle Mundos de papel, un espectacle que combina amb humor i espontaneïtat tècniques de circ, teatre i dansa amb un ritme trepidant.

El cap de setmana de l’11 i el 12 de novembre Lloret acollirà dos bombons teatrals. El dissabte 11 Carinyo, de la companyia valenciana Pérez&Disla. L’obra, interpretada en valencià pels actors Sergio Caballero i Mireia Pérez a partir de la dramatúrgia conjunta de Juli Disla i el director Jaume Pérez, parla de com compartir l’espai i el temps amb una altra persona. En definitiva, de dues persones que un dia van decidir seguir junts. Un espectacle d’aquells que sorprendrà al públic. Mentre que l’endemà diumenge serà el torn d’Homes, la comèdia musical, un muntatge de nova creació i autoria catalana signat per un tàndem prodigiós: Carol López i Sergi Belbel. Una comèdia musical fresca i actual amb música original de Marc Parrot, protagonitzada per cinc actrius excepcionals amb grans dots còmiques: Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent.  

El 24 i el 26 de novembre serà el torn de la música i la dansa. El divendres dia 24 s’ha programat Pluja de Guillem Albà i Clara Peya. Un espectacle que parla de la vulnerabilitat. De sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà, es convidarà al públic a fer un viatge sensible i sincer, de la poètica a l’humor. Mentre que el diumenge 26 de novembre la coreògrafa sevillana, Raquel Madrid, portarà amb l’espectacle Hay cuerpos que se olvidan una reflexió sobre les defuncions, els finals, i també els inicis de cicle, amb tots els rituals exigits, fins i tot, les diferents fases del dol. L’espectacle ha rebut diversos premis com a millor espectacle de dansa. 

La temporada de teatre continuarà el 9 de desembre amb Masacre, historia del capitalismo español amb Alberto San Juan i Marta Calvó. A l’obra San Juan ofereix un capítol més de la seva visió sobre els esdeveniments polítics més recents a Espanya. Mentre que per Nadal, el 27 i el 29 de desembre, hi haurà dos concerts de Nadal: Johan Strauss. Gran concert d’Any Nou el dia 27 i la presentación en públic del Cor ArsNovaLloret amb un concert programat el dia 29.

El Lloret Espai Off, el cicle que programa espectacles a fora del teatre, arriba de nou aquesta temporada amb tres nous títols: Pares Nostres (14 d’octubre) a càrrec de la Cia. Indòmita dirigit per Iván Morales; Plou a Barcelona (27 d’octubre) del Mirall de Blanes i Balneari Maldà 2: L’educació (25 de novembre) amb la cia. Els Pirates Teatre.

La cartellera teatral local i familiar

A Lloret entre els mesos d’octubre a desembre també s’han programat 13 espectacles de companyies locals i propostes familiars. Entre les propostes locals destaca l’estrena de l’obra On li fa mal? de la cia Sempre anem tard que actuaran el 28 d’octubre i el 4 de novembre. Mentre que el 3 de novembre l’espectacle Somos jóvenes, a càrrec del Grupo de Teatro Municipal de Cúllar, obrirà les jornades culturals de Cúllar que a Lloret se celebren el primer cap de setmana de novembre.

El Teatre de Lloret recrearà el 10 de novembre el mític programa de televisió de Lloret, Tal com Raja, dirigit per Salvador Pujós. Un espectacle que es porta a escena gràcies a l’entitat Espai Setè Art i l’Arxiu de Lloret. I CorseTeatre estrenarà el 19 de novembre la seva nova obra, Alta suciedad, mentre que Ja Cobrarem estrenarà, El foteta de Pallerols el dissabte 2 de desembre. Per Nadal, l’Asociación Hispano Americana de Lloret oferirà per tercer any consecutiu un concert de Nadal. Enguany s’ha programat pel dissabte 16 de desembre. Mentre que el Casal de l’Obrera ha tornat ha programat els Pastorets pel 17 i el 26 de desembre.

Les propostes familiars inclouen el musical El libro de la selva, de Saga Producciones (5 de novembre); el concert Riallades! A càrrec d’El pot petit (19 de novembre), el musical en català i anglès Jan and Julia: Let’s Go Camping! (3 de desembre) i l’espectacle per a nadons Aupapá amb Zig Zag Danza (8 de desembre)

La cartellera de tardor del Cineclub Adler

El Cineclub Adler torna a programar aquesta tardor al Teatre de Lloret. A partir del 19 d’octubre ofereriran projeccions de cinema en versió original cada quinze dies. L’entitat ha dissenyat una selección de films majoritàriament europeus, premiats en festivals de cinema de prestigi i aclamats per la crítica internacional.

Entre la programació del Cineclubb Adler d’aquesta tardor destaca "Frantz" (François Ozon, 2016),  un film subtil i poètic, un melodrama de postguerra dirigit per François Ozon, un dels directors més versàtils del cinema francès contemporani. "El otro lado de la esperanza" (Aki Kaurismäki, 2017), segona part de la trilogia portuària del finlandès Aki Kaurismäki; una comèdia humanista d'inqüestionable rerefons social. Film premiat amb l'Ós de Plata a Berlín.

A més, per segon any consecutiu el Cineclub Adler presenta el cicle Cinema i Dona, coorganitzat amb l'Associacio de Dones l'Aurora que es portarà a terme entre Els mesos de desembre i febrer. Enguany s’hi podrá veure els films catalans "Júlia ist" (Elena Martín, 2017) i "Brava" (Roser Aguilar, 2017); així com un film argentí, "La idea de un lago" (Milagros Mumenthaler, 2016) presentat al Festival de Locarno.

També l’entitat portarà a Lloret per la festa major de Sant Romà i per segon any consecutiu l’activitat El meu primer festival, una iniciativa que proposa un festival internacional de cinema per a nens i nenes de 2 a 12 anys, que vol contribuir a la difusió d’un cinema plural i creatiu.  I el 21 de desembre a la Biblioteca de Lloret, tornaran a portar a terme la celebració d’El dia més curt, una cita que se celebra a nivell mundial per reivindicar el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions.