Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret obté el distintiu “Espai de cultura responsable” de la Generalitat

El Teatre de Lloret obté el distintiu “Espai de cultura responsable” de la Generalitat

El certificat acredita els espais culturals que adopten protocols sanitaris per la Covid-19
04-05-2021


El Teatre de Lloret ha obtingut el distintiu acreditatiu "Espai de cultura responsable" que concedeix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social.

Aquest cens, creat el novembre passat, té la finalitat de transmetre seguretat al públic i donar prestigi als espais culturals en un context durament condicionat per la pandèmia.

A fi d’incorporar-se al cens, que es pot consultar en línia al web del Departament de Cultura, ha calgut certificar el compliment de dos requisits per part d’aquests equipaments: l’adopció de totes les mesures sanitàries per prevenir el contagi de la COVID-19 i d’un protocol sanitari per a l’espai en qüestió, d’una banda, i l’assumpció del compromís de promoure mesures inclusives per evitar el risc d’exclusió social de col·lectius vulnerables, de l’altra.

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha posat de relleu que aquest cens no només ens avala com un espai cultural segur, que compleix totes les condicions determinades per les autoritats competents en cada moment, sinó que a més, ens reconeix com un espai que actua de forma corresponsable per tal de minimitzar els efectes nocius derivats de l’aïllament social.

També a través d’aquest segell, ha dit el regidor, reafirmem el nostre compromís amb la inclusió social des de l’àmbit cultural, que és i ha estat sempre un dels pilars fonamentals del nostre teatre.

Per la seva banda, la directora del Teatre de Lloret, Amaranta Gibert, ha volgut agrair el compromís del nostre públic, entitats i companyies de teatre, tant pel respecte a les mesures de seguretat que hem implementat, com per seguir fent del Teatre de Lloret un espai de trobada social, un espai de creació i de suport a la cultura i al sector cultural.

 

Requisits per obtenir el distintiu

Els espais culturals que han obtingut el distintiu "Espai de cultura responsable" han d’oferir seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19, i complir totes les condicions que les autoritats competents els exigeixin en el marc del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. Els equipaments culturals aspirants al distintiu han d’haver aprovat un protocol sanitari propi per a l’espai.