Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret obre temporada el diumenge 11 d’octubre amb l’espectacle Ocaña. Reina de als Ramblas

El Teatre de Lloret obre temporada el diumenge 11 d’octubre amb l’espectacle Ocaña. Reina de als Ramblas

Hi haurà un debat post funció que comptarà amb la presència del director d’escena i dramaturg de l’obra, Marc Rosich
08-10-2020


La temporada teatral de Lloret comença aquest proper 11 d’octubre amb el musical teatralitzat Ocaña. Reina de las Ramblas. De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez (el premiat protagonista de Paquito forever) i de la guitarra del director musical Marc Sambola, es fa un homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de cobles amb arranjaments especialment compostos per a l’ocasió. Ocaña, reina de las Ramblas és un obra amb dramatúrgia de Marc Rosich.

L’espectacle s’ha programat a les 20.30h i les entrades ja estan a la venda al web www.teatredelloret.cat.

Posteriorment el col·lectiu lloretenc Les Influencers, moderarà el debat postfunció sobre els orígens del moviment LGTBI. Al debat hi assistiran el directord’escena i dramaturg de l’obra, Marc Rosich i Gemma Mateu i el moderarà Ivan Soriano amb el suport del col·lectiu Les Influencers.

  • Marc Rosich:

Llicenciat en Periodisme i Traducció i Interpretació, i format en l'escriptura dramàtica als seminaris de l'Obrador de la Sala Beckett. És dramaturg, director d'escena, actor accidental i traductor literari.

  • Gemma Mateu:

Nascuda a Lloret al 2000 la Gemma estudia Historia de l’Art a la Universitat de Girona i des de fa un any ha iniciat un treball d’investigació relacionat amb l’origen del Lloret LGTBIQ, els bars i els diferents locals d’ambient que comencen a proliferar a Lloret a finals de la dècada de 1960. Treball d’investigació i entrevistes que compta amb el suport del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

També, durant l’acte post funció, es presentarà el llibre "Teatre Trans i altres textos no normatius", de Marc Rosich. Un llibre que aplega quatre de les seves obres protagonitzades per cossos i identitats de gènere que defugen la normativitat: Limbo, A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía), De tritons i sirenes i Ocaña, reina de las Ramblas, quatre obres que ens parlen d’individus que no encaixen en una societat bastida des del privilegi heteronormatiu.

  • Lloret Espai Off – Cicle Diferència? Llibertat!

Ocaña obre un nou cicle de Lloret Espai Off, que aquesta temporada porta per títol Diferència? Llibertat!, en una clara aposta ─en paraules de la directora del teatre de Lloret, Amaranta Gibert─ a posar en valor la diferència i defensar-la.

D’aquest cicle també es podrà veure Infanticida (7 de novembre) de Víctor Català, interpretat per Neus Pàmies, amb composició musical i interpretació de Clara Peya. Infanticida parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. El monòleg dona veu a una dona, Caterina Albert, l’autora, la qual va haver de silenciar la seva pròpia veu per poder ser lliure com a artista.

El cicle es tancarà el divendres 4 de desembre amb l’espectacle Com menja un caníbal, a càrrec de la companyia La Virgueria. En el seu desè aniversari, la companyia La Virgueria presenta una de les seves peces més ambicioses. Escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, compta amb un equip de més de 25 persones i 10 actors a escena que representen més de 20 personatges. Un espectacle de caire oniricopoètic que hibrida el llenguatge teatral i el llenguatge del circ.