Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret obre temporada amb un espectacle inspirat en fets reals en un camp de refugiats

El Teatre de Lloret obre temporada amb un espectacle inspirat en fets reals en un camp de refugiats

Alhayat o la suma dels dies és el primer espectacle de la jove companyia La Viciosa
28-01-2022


La temporada del Teatre de Lloret s’allarga fins el 10 de juny i presenta un total de 30 funcions entre teatre per adults i familiars i propostes a càrrec d’entitats de Lloret. Una programació que la directora del Teatre de Lloret, Amaranta Gibert ha definit com "una programació de teatre, música, dansa, circ i cinema que continua amb l’objectiu d’enfortir el vincle amb la ciutadania, crear nous públics i donar suport al talent local".

A aquesta programació cal sumar-li les activitats complementàries que fan possible estrènyer el vincle del públic i el teixit social de Lloret amb l’oferta cultural del teatre.

Alhayat o la suma dels dies. Teatre social inspirat en fets reals en un camp de refugiats.

Tot i que el teló es va aixecar ja el passat dissabte 22 de gener amb l’espectacle de la companyia Sixto Paz, ‘Classe’, es tractava d’un espectacle reprogramat de la tardor passada que es va haver de suspendre per la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, la programació teatral s’estrena de forma oficial aquest dissabte 29 de gener amb l’espectacle ‘Alhayat o la suma dels dies’ de la companyia La Viciosa.

‘Alhayat o la suma dels dies’ és una història vitalista i punyent que remarca la importància de la cultura com a força d’unió i motor de canvi. Alhayat o la suma dels dies és el primer espectacle de la companyia La Viciosa. L’espectacle tracta d’una història d’amistat entre uns joves a un camp de refugiats, on la construcció d’una biblioteca portarà llum i vitalitat a la dura realitat de supervivència dels refugiats. Alhayat o la suma dels dies és teatre social, gairebé documental, en el qual l’autoficció i la crítica a la societat són elements clau. Al camp de refugiats de l’espectacle es veurà tot allò que passa mentre no es fa res, des del punt de vista d’uns adolescents: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions, i també la por, la impotència, i, sobretot, la incertesa.

L’espectacle està inspirat en fets reals. La construcció de la biblioteca es va produir al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l’estiu del 2016 i part de l’equip artístic de l’espectacle, Laia Foguet i Georgina Latre, va contribuir en el projecte.

L’espectacle arriba a Lloret el 29 de gener ja que el dia 30 de gener se celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau i compta amb el suport de la Plataforma per la Pau Lloret. En acabar la funció hi haurà una xerrada entre el públic i la companyia

Assistència 2021. El Teatre de Lloret registra un 87,7% més de persones que l’any 2020 però encara s’està lluny de les xifres d’abans de la pandèmia.

 Pel Teatre de Lloret han passat durant el 2021 21.053 persones, un 87’7 % més que l’any 2020 que en van passar 11.214. Cal recordar que el 2020 va ser l’any més dur pel què fa a tancaments, a causa de la pandèmia.

Les reduccions d’aforaments i la pandèmia han afectat molt al públic teatral que s’intenta recuperar de mica en mica, ja que s’està lluny de les xifres del 2019 quan el teatre va registrar 55.351. El regidor del Teatre, Albert Robert, ha dit que "la temporada 20-21 ha estat de resistència i d’apostar pel sector cultural i ara estem treballant per tal de retornar la confiança al nostre públic. Tot i això Robert s’ha mostrat satisfet amb les xifres del 2021. L’augment d’un 87’7% del públic durant el 2021", ha dit Albert Robert, "ens indica que malgrat les restriccions i tancaments,  el públic ens ha respost i estem molt agraïts per la confiança que ens dipositen".

També s’ha registrat un augment dels ingressos del teatre. S’ha passat dels 102.892,94€ de l’any 2019, als 27.546€ el 2020 i els 121.504€ el 2021. Els imports dels ingressos inclouen ingressos per les entrades, lloguers i subvencions.

Recuperació del 100% de l’aforament aquest cap de setmana.

 La programació del teatre de Lloret recupera l’aforament del 100% aquest mateix cap de setmana coincidint amb la caiguda de les restriccions contra la covid 19 la matinada de dijous a divendres.