Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret acull dos espectacles musicals aquest cap de setmana

El Teatre de Lloret acull dos espectacles musicals aquest cap de setmana

El divendres 22 d’octubre, Boira a les Orelles de la companyia Els Pirates Teatre. I el diumenge a la tarda, El gran llibre màgic de la companyia T-Gràcia
20-10-2021


El Teatre de Lloret acull dos musicals aquest cap de setmana. El primer serà el divendres 22 d’octubre. Es tracta de Boira a les orelles, un musical de petit format de la companyia Els Pirates Teatres, que parteix de les experiències de l’Enric, l’escenògraf de la companyia, i de les experiències dels membres de la companyia amb ell, però que també vol anar molt més enllà per mostrar l’ampli ventall de percepcions del món i de les capacitats que tenim i que desenvolupem per viure-hi, segons afirmen Els Pirates Teatre. Afegeixen que Boira a les orelles és una proposta teatral que vol arribar a les persones amb diversitat funcional, però també a tots aquells que hi convivim i, per sobre de tot, a tots aquells que no hi tenen relació. Transmetre el valor i la riquesa de la diversitat per millorar la manera com ens relacionem i com cuidem les persones del nostre entorn. 

Expliquen que, degut a la seva sordesa, sense els aparells l’Enric només sent els sons més greus. Així, durant molts anys va pensar que només els homes tenien veu, perquè el to agut de les dones no el percebia. Per poder entendre millor la seva percepció del so la companyia va demanar-li que els ho expliqués amb una paraula i va triar «boira». Com si alguna cosa no el deixés veure-hi bé i pogués veure una silueta, però no reconegués la persona darrere la boira. 

Boira a les orelles

Divendres 22 d’octubre a les 20 h al Teatre de Lloret

L’Enric neix l’any 1984 a Barcelona. No és fins als 5 anys que es confirma que té sordesa profunda. El fet que els seus pares siguin músics i que sempre hagi jugat amb el so, fa que tingui més facilitat per aprendre el llenguatge oral. Això li permet anar a escola amb normalitat, aprendre a tocar instruments, estudiar una carrera, i amb el temps, convertir-se en escenògraf a través de la seva companyia: Els Pirates Teatre. A través d’aquesta experiència viscuda en primera persona, Els Pirates presenten aquest espectacle de creació col·lectiva, on es plantegen què vol dir ser sord, què vol dir tenir una discapacitat i com podem conviure amb les nostres capacitats i discapacitats. 

Entrades

El gran llibre màgic, un musical per a tota la família

Diumenge 24 d’octubre a les 17.30 h al Teatre de Lloret

El gran llibre màgic. Vampirs que no fan por, Caputxetes Vermelles que parlen d’una manera estranya o prínceps blaus trets dels contes arriben aquest diumenge al Teatre de Lloret en un espectacle musical pensat per a tota la família.

Es tracta d’una combinació d’èxit. Tot comença quan una parella de venedors ambulants, el Gran Antonelli i Luiggi Il Castratti, irrompen en escena (literalment) i, en adonar-se que tenen públic a la platea, agafen tot d’instruments i improvisen una cançó encomanadissa que, a la manera d’un jingle publicitari, promociona l’elixir màgic que venen de ciutat en ciutat. No són, però, dos xarlatans sense més: en realitat, són els responsables de resoldre l’enigma del Gran Llibre Màgic, que per culpa d’un virus no para d’esternudar... I, és clar, els contes que atresora a l’interior es queden sempre a mitges, interromputs per un esternut. Qui deu haver encomanat el virus al llibre i amb quina finalitat?

La solució a aquests encanteris es pot resoldre a la funció del proper diumenge a les 17.30h al Teatre de Lloret. El gran llibre màgic és una producció de la companyia T-Gràcia, dedicada al teatre musical.

Entrades