Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret acull diumenge l’obra de teatre documental ‘Claudia’

El Teatre de Lloret acull diumenge l’obra de teatre documental ‘Claudia’

L'obra relata el testimoni d'una dona argentina que va descobrir ser filla de desapareguts
21-02-2018


La Companyia de La Conquesta del Pol Sud portarà aquest diumenge, 25 de febrer a les 19h, al Teatre de Lloret l'obra de teatre 'Claudia', dirigida per Carles Fernández Giua i interpretada per la mateixa Claudia Victoria Poblete Hlaczik.

La Conquesta del Pol Sud, presenta un muntatge que combina llenguatge teatral i investigació periodística amb la història de Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una enginyera de sistemes que viu a Buenos Aires i que, amb 22 anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que, de fet, no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d'inflexió a l'Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars.

L'experiència vital de la Claudia arriba a escena en forma d'un relat - conduït per ella mateixa – que interactua amb imatges documentals i material procedent de la investigació de la companyia al nord de l'Argentina. L'obra explora les relacions entre individualitat i col·lectivitat amb un llenguatge a cavall del documental, la poesia visual i el teatre. Claudia ens interpel·la directament sobre conceptes com revolució, memòria i educació.

En acabar la funció, dins el cicle Lloret Espai Plus, s’oferirà al públic que ho vulgui, un col·loqui amb Claudia Victoria Poblete Hlaczik i la companyia, al mateix teatre.

Estrenada en el Festival Grec de Barcelona l’any 2016, ‘Claudia’ ha passat per Catalunya i, recentment per Bèlgica (Brusel·les i Anvers). La crítica ha estat unànime en aplaudir-la. I arriba al Teatre de Lloret el diumenge 25 de febrer. Les entrades, a 14 euros anticipades, es poden comprar online a www.teatredelloret.cat o bé als punts de venda habituals: El Museu del Mar, el Puntet i el Centre Cívic del Rieral.

La crítica ha dit:

-      Claudia se mueve en escena, acompañada por Eugenio y por Carles, con soltura en un viaje emocional intensísimo. (Toni Polo; El País).

-      Una creación que sólo se puede aplaudir con toda la emoción de la excelencia entregada a la verdad. (Juan Carlos Olivares, Recomana.cat)

-      Magnífic espectacle de teatre document sobre la memoria histórica d’Argentina. (Manuel Pérez i Muñoz; Recomana.cat)

-      Gràcies Claudia pel teu testimoni esfereïdor i clarificador, per la teva impecable lliçó de vida. (Francesc Massip; Recomana.cat)

-      Un impactant document (César López Rosell; El Periódico)

-      ‘Claudia’ tracta d’això, de la barbarie de la condició humana. (Andreu Sotorra; Recomana.cat)

-      El format de documental escènic, tal i com el construeixen Fernández i Szwacer, és una experiència viva i colpidora, en la que des del relat més personal a les dades i fets globals, s’arriba a entendre una mica millor un dels episodi més terrorífics de la història d’Argentina, les ferides del qual continuen obertes. (Clàudia Brufau; Núvol)

-      Les paraules de la Claudia Poblete ens emocionen, ens avergonyeixen i ens fan pensar. (Lluïsa Guàrdia; EspectáculosBCN)

-      Teatro a bocajarro. Teatro transformador. Teatro imprescindible. (Gema Moraleda; Somnis de Teatre)