Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Teatre de Lloret acull aquest dissabte 27 de febrer l’obra ‘Ligeros de Equipaje. Crónica de la retirada’ de Producciones Viridiana

El Teatre de Lloret acull aquest dissabte 27 de febrer l’obra ‘Ligeros de Equipaje. Crónica de la retirada’ de Producciones Viridiana

. L’espectacle posa en escena que l’any 1939 gairebé mig milió de persones van haver de creuar la frontera francesa a través dels Pirineus . Soldats republicans i població civil van haver de fugir, la majoria a peu, cap a França, que no esperava aquest succés i no va saber com reaccionar
25-02-2016


La programació estable del Teatre de Lloret continua aquest dissabte 27 de febrer amb la representació de l’obra Ligeros de equipaje. Crónica de la retirada, un espectacle produït per la companyia aragonesa Viridiana.

L’espectacle tracta de posar llum sobre els milers d’històries oblidades que van protagonitzar els exiliats espanyols en creuar la frontera amb França després de la Guerra Civil, l’any 1939. L’obra vol ser un intent de recordar totes aquestes persones mitjançant la poca i exigua documentació que se’n conserva. Tal com apunten els responsables de la companyia, no és una obra sobre la Guerra Civil, sinó un treball sobre l’oblit, el passat, l’absència, la mort, la vida… i sobretot sobre l’home, capaç de fer el millor però també el pitjor.

Jesús Arbués, veterà dramaturg i director de Producciones Viridiana, és el creador i director de Ligeros de equipaje, un treball que ha obtingut reconeixements públics amb les nominacions als Premios Max 2015 (màxim guardó de les arts escèniques espanyoles) a la millor autoria teatral i a la millor direcció d’escena. La representació de l’obra va a càrrec dels actors Javier García i Pedro Rebollo, dos intèrprets que es posen en la pell de gairebé cinquanta espanyols que van patir els terribles avatars de la guerra.

Però en cap cas jutgen les seves accions solidàries o miserables, sinó que simplement les exposen al públic.

Producciones Viridiana és un col·lectiu artístic amb seu a Osca que funciona com a companyia des de fa dinou anys de forma estable i continuada. Des de llavors, els seus espectacles han passat per infinitat de circuits nacionals i internacionals, amb una trajectòria que supera les 2.000 representacions, entre les quals trobem gires per l’Argentina, Cuba o França. En el terreny del reconeixement professional, Viridiana ha rebut guardons com el premi al millor espectacle en la Mostra de Teatre de Barcelona i en el Festival Iberoamericà de Mar de Plata (Argentina). 

Ara arriben al Teatre de Lloret el proper dissabte 27 de febrer (21.00 h) en una gira que els ha portat pels teatres de Banyoles, Torroella de Montgrí i Olot.

Teaser de l’espectacle: https://vimeo.com/98084857