Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El regidor de Cultura de Lloret escollit president de la Xarxa de Municipis Indians

El regidor de Cultura de Lloret escollit president de la Xarxa de Municipis Indians

En el seu mandat vol crear una ruta de municipis indians que sigui un referent a Catalunya
06-07-2016


El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, ha estat escollit president de la Xarxa de Municipis Indians. L’elecció es va fer el passat mes de juny durant una reunió dels municipis membres d’aquesta xarxa. Un dels primers anuncis que ha fet Robert després d’haver estat escollit en el càrrec és que vol impulsar “una ruta que uneixi les viles que formen part d’aquesta xarxa, com Lloret, per tal que arribi a ser un referent cultural i turístic de Catalunya”.

Un altre dels objectius que es marca Robert en el seu mandat és incrementar el nombre de municipis que conformen la xarxa. Ara en són una desena. A més de Lloret hi ha Arenys de Mar, Begur, Blanes, Calonge, Palafrugell, Sant Andreu – Barcelona, Sant Pere de Ribes i Torredembarra.

El regidor de Cultura lloretenc subratlla que “és tot un orgull” encapçalar aquesta xarxa.

Albert Robert, que té per davant el mandat d’un any, prorrogable un any més, assegura que “ganes de fer moltes coses” com a president de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya.

La xarxa es va crear l’any 2008 i Lloret hi ha estat present des del principi. És una associació sense ànim de lucre que reuneix una desena de localitats que comparteixen un passat en comú de relacions històriques, culturals i econòmiques amb països de l’altra banda de l’Atlàntic. En aquest sentit, pretén difondre la riquesa cultural i arquitectònica dels catalans que van viatjar a finals del segle XIX i a principis del XX a les Amèriques i en van tornar després d’haver-hi fet fortuna.