Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Puntet atén 260 joves pel programa de Garantia Juvenil

El Puntet atén 260 joves pel programa de Garantia Juvenil

D’aquest total, 167 eren inscrits nous i la resta eren joves en seguiment des del 2015
13-02-2017


El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat la memòria del 2016 amb les dades referents als diferents serveis que es gestionen des dels dos punts d’informació juvenil de què disposa la població, El Puntet i El Puntet de Fenals.

El 2016 El Puntet ha format part d’una prova pilot de la Secretaria de Joventut per avaluar la qualitat en els serveis d’informació juvenils. A Lloret s’ha ampliat amb una petita enquesta en línia en què, a partir de tres o quatre qüestions personalitzades per a cada Puntet, s’ha pogut copsar anònimament la percepció de l’usuari davant del servei i l’actitud del personal dels punts d’informació juvenil. Cristian Fernández, regidor de Joventut, ha explicat que “Set han estat els punts avaluats i els resultats generals han estat molt positius en tots els serveis”.

Aquest any passat també ha destacat la demanda del Programa de Garantia Juvenil. 260 joves s’han adreçat a El Puntet per adherir-se a aquest programa de la Generalitat i s’han fet un total de 523 entrevistes individualitzades per facilitar l’accés d’aquests joves al mercat laboral amb accions d’orientació, seguiment, suport al procés d’inscripció, informació de possibles sortides laborals, derivacions a altres programes, etc.

Dels 260 joves atesos, 176 s’han inscrit el 2016 i la resta eren joves en seguiment del 2015. A més, el 2016 El Puntet s’ha sumat al projecte INJUVE+GARANTIA JUVENIL, que permet la sol·licitud d’inscripció al programa de Garantia Juvenil al moment facilitant i agilitzant tot el procés. Per aquest sistema, s’han inscrit un total de 102 joves en 4 mesos.

Un altre dels projectes destacats i que s’han consolidat és el Hackató, que ha celebrat la seva segona edició aquest 2016. Amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants, s’ha dut a terme aquesta activitat destinada a joves de perfil universitari. Es van triar 4 comerços que proposaven uns reptes i/o mancances que tenien en els seus establiments i que no sabien com afrontar. Van traslladar els reptes als joves, que de la mà del coach van treballar, primer des de la teoria i després des de la pràctica i realitat del negoci, per en 24 hores fer una proposta seriosa que donés resposta als reptes.

El regidor de Joventut ha explicat que “els joves s’enduien una experiència doble. Per una banda, una classe magistral en innovació i creativitat de la mà de Josep Lluís Sánchez Brugarolas, expert en la matèria. Per l’altra, l’experiència de treball en grup sota pressió i en el món real, i veure com les seves aportacions són escoltades i valorades”.

Pel que fa a visites presencials, durant el 2016 varen passar per El Puntet i El Puntet de Fenals un total de 47.000 joves. D’aquest total, a El Puntet un 70% dels usuaris són homes entre setmana i el 77% en caps de setmana i un 62% són joves menors de 25 anys els dies laborables, xifra que puja al 88% en festius i caps de setmana. A El Puntet de Fenals un 64% dels usuaris són homes, i 3 de cada 4 són joves menors de 25 anys.

La presència a les xarxes socials, endegada l’any 2012, i bàsica en un servei adreçat als joves, es consolida amb 2.729 seguidors a Facebook, 843 a Twitter i 3.185 visualitzacions a YouTube. Pel que fa al servei a internet, ha tingut 8.438 visites.

Els bucs d’assaig d’El Puntet, inaugurats l’any 2016, han estat utilitzats un total de 606 hores. Com a novetat, s’ha creat el I concurs Musical SONABUCS amb la participació de 23 formacions.

Aquest 2017 el Puntet compleix 25 anys i està previst que es celebri amb diferents activitats.

arxivat sota: , ,