Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Puntet acull l’exposició “Sex o no Sex.2”

El Puntet acull l’exposició “Sex o no Sex.2”

Es podrà veure fins el dia 14 d’octubre al Puntet de Fenals
04-10-2016


El Punt d’Informació Juvenil de Lloret, El Puntet, i El Puntet de Fenals, acullen l’exposició “Sex o no Sex.2” de la Generalitat de Catalunya. Al Puntet es podrà veure fins el proper 7 d’octubre i després es traslladarà al Puntet de Fenals, fins el dia 14 d’octubre.

“Sex o no Sex.2” és una exposició preventiva sobre el VIH/sida i les ITS adreçada als treballs amb joves de 15 a 18 anys, tant a l’escola com en l’àmbit del lleure i aporta elements informatius i educatius per evitar conductes de risc en les relacions sexuals i fomentar la convivència normalitzada amb les persones amb VIH.

L’exposició gira al voltant de 10 plafons que combina texts i fotografies. Alhora, compta amb una Guia d’orientacions per als educadors que facilita la visita guiada i proposa tres activitats pedagògiques per ajudar a la reflexió i l’anàlisi de situacions que poden viure els joves. Inclou també un fullet recordatori de la visita a l’exposició.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS, 2006), ha alertat que el 50% dels nous casos d’infeccions pel VIH/sida es produeixen en joves menors de 25 anys, i això es deu principalment al fet que, als països occidentals, els joves donen per superada aquesta epidèmia o, en tot cas, la consideren limitada als països en vies de desenvolupament. En realitat, tota una generació d’adolescents i joves s’estan fent grans amb la impressió que tant les ITS com el VIH/sida són una qüestió que ja no els afecta o, en el pitjor dels casos, que els tractaments farmacològics actuals ja permeten portar una vida completament normal. Per tot això, l’OMS ha instat els governs, els mitjans de comunicació, els sistemes sanitaris i educatius i les ONG a prendre mesures urgents per conscienciar els adolescents i joves sobre els riscos d’exposar-se al VIH/sida.