Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El proper mes de maig arriba una nova edició del Musicava a la Biblioteca i del Vermut Jazz al Teatre de Lloret

El proper mes de maig arriba una nova edició del Musicava a la Biblioteca i del Vermut Jazz al Teatre de Lloret

Del 6 de maig al 3 de juny Lloret oferirà vuit concerts diferents a la Biblioteca i a la terrassa del Teatre.
30-04-2018


La 7ena edició del Musicava a la Biblioteca de Lloret comença el dissabte 5 de maig i se celebrarà tots els dissabtes del mes. Es tracta d’una activitat adreçada a totes aquelles persones amants de la música, que vulguin gaudir de concerts programats els migdies a la Biblioteca i que s’acompanyen d’una copa de cava.

El Musicava s’inaugura el dissabte 5 de maig amb “4 guitars” un quartet de guitarres integrat per guitarristes d'alt nivell que han ofert concerts als principals auditoris i sales de concerts del nostre país amb un cèlebre repertori d'obres clàssiques de diverses èpoques i estils com: Concierto de Aranjuez, Canon de Pachelbel o Asturias d'Albeniz entre d'altres. Un concert ineludible pels amants de la bona música per a guitarra.

El 12 de maig serà el torn del pianista Enric Carreras que oferirà un emotiu concert a piano on presentarà el seu darrer treball, Absències, un compendi de cançons escrites amb molta melanconia després de la mort del seu pare. El concert comptarà amb la col·laboració del seu amic i company, el guitarrista Josep Soto. Cal remarcar que Enric Carreras és un excel·lent pianista i compositor, creador d'importants formacions jazzístiques com: TEMPUS FUGIT (Funky-fussion), WABASH (Harp-bop), MISTER FUNK (Funky.àcid-jazz), DESH (funky, rock). I col·laborador habitual de grups com  JAZZSPIRIT amb el trompetista Josep Maria Farras, KAILASH o el grup Josep Soto Quintet. Com a compositor destaca la seva prolífica tasca com a creador de bandes sonores de cinema així com multitud de músiques per ràdio i TV.

El dissabte 19 de maig a la Biblioteca hi actuarà Nikiti Duo, un duet integrat per dos grans músics brasilers presents a les principals sales de concerts i de música en viu de Barcelona que oferiran un inoblidable concert amb música d'autors com: Tom Jobim, Vinicius de Moraes, Djavan, Dorival Caimi, Noel Rosa o Joao Bosco entre d'altres. La millor bossanova i samba  per a gaudir de tota la calidesa de la música brasilera.

La setena edició del Musicava a la Biblioteca de Lloret es tancarà el dissabte 26 de maig amb l’actuació de Jenifer Panebianco (Violi) i Alfredo Panebianco (Guitarra). Amb tan sols 12 anys Jenifer Panebianco, se la defineix com  l'Enfant Prodige, donada a la seva curta però reeixida i extraordinària carrera musical. Ha estat guardonada amb els primers premis dels concursos més importants d’arreu del món i ha estat elogiada per la crítica nacional i internacional per les seves sempre brillants interpretacions com a solista, amb orquestra o acompanyada de la guitarra com en aquestra ocasió. El públic podrà gaudir en aquesta ocasió a la Biblioteca de Lloret, de l'excel·lent interpretació d’aquesta jove violinista acompanyada de la guitarra del seu pare, Alfredo Panebianco.

Totes les actuacions del Musicava s’han programat a la sala polivalent de la Biblioteca de Lloret a les 12.00h del matí. L’entrada és gratuïta. Com en d’altres ocasions compten amb la col·laboració de cava Vallformosa i Magatzems d’Alimentació Masgrau.

Per la seva banda, el Teatre de Lloret ha programat la tercera edició dels Vermut Jazz. Per això, tornarà a instal·lar un petit escenari a la terrassa del bar del Teatre, a l’aire lliure, on es podrà escoltar música en directe els diumenges des del 13 de maig  fins al primer diumenge de juny. Els concerts començaran a les 12.00 h i tothom qui ho vulgui podrà gaudir d’un concert de jazz a la vegada que pren un vermut en una de les taules que envoltaran l’escenari.

El Vermut Jazz s’inaugurarà el diumenge 13 de maig amb un concert a càrrec de Litus. Després de l’èxit que va tenir l’any passat, Litus torna al Vermut Jazz de Lloret, en aquesta ocasió per a presentar el seu darrer treball discogràfic que es publicarà aquest mes d'abril. Litus és un Music/Actor/Compositor/Showman/Humorista, que converteix els seus directes en quelcom més que un gran concert, una experiència vital que conté humor, proximitat i complicitat amb el públic i que no deixa indiferent a ningú. En aquest concert Litus es farà acompanyar pel guitarristai cantant Jordi Belsa.

Els seguirà el 20 de maig els Aire Quartet que també presentaran nou treball discogràfic. Aire és un projecte integrat per quatre excel·lents músics de l'escena jazzística barcelonina en el que es barregen diverses tendències i influències. En el seu primer treball discogràfic,  Cachitos de papel,  hi podem trobar diferents estils com el flamenc, el soul, el jazz i la música llatina; tots ells barrejats d'una manera exquisida que  conflueixen en la música més propera i creen la sonoritat d'Aire. Si unim això al costat de la seva energètica posada en escena, fan d'aquest grup un èxit garantit.

El diumenge 27 de maig serà el torn de la formació Cuacci & Mercadante. Un duet de luxe integrat per dos grans músics argentins enamorats pel tango, la música, la vida, les experiències, la bellesa i l'art. Cuacci & Mercadante, són músics amb una llarga trajectòria internacional i un ampli recorregut de concerts, enregistraments, composicions i múltiples col·laboracions amb diversos músics i formacions d'arreu del món. En aquesta ocasió presentaran en concert al vermut Jazz de Lloret el seu darrer treball discogràfic. Una gran oportunitat per gaudir del millor tango de concert.

L’última cita del Vermut Jazz es tancarà el diumenge 3 de juny amb l’actuació de Lucas Martínez Quartet. Lucas Martínez és un jove saxofonista que ja va actuar a la darrera edició del MusiCava 2017 amb gran èxit de públic i que destaca per la seva energia, joventut i saber fer en  la improvisació i el jazz. Format primer al costat dels seus pares, la Isa i en Cesar (amb qui oferirà aquest concert), i més tard a l'ESMUC de Barcelona, arriba a l'actualitat realitzant un màster a Amsterdam i oferint concerts a les principals sales de jazz d’arreu del món i col·laborant amb diverses Big Bands i grups de referència del gènere jazzístic. Malgrat la seva joventut se’l considera un referent del seu instrument realitzant concerts tant a casa nostra com arreu d'Europa i els EUA.

Per la seva banda, el Teatre de Lloret ha programat la segona edició dels Vermut Jazz. Per això, tornarà a instal·lar un petit escenari a la terrassa del bar del Teatre, a l’aire lliure, on es podrà escoltar música en directe els diumenges des del 14 de maig  fins al primer diumenge de juny. Els concerts començaran a les 12.00 h i tothom qui ho vulgui podrà gaudir d’un concert de jazz a la vegada que pren un vermut en una de les taules que envoltaran l’escenari.