Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El primer festival “Fenals de Música”, tria la platja de Fenals de Lloret per a celebrar quatre concerts

El primer festival “Fenals de Música”, tria la platja de Fenals de Lloret per a celebrar quatre concerts

S’han programat pels quatre dijous del mes d’agost, 3, 10, 17 i 24 a les 22h
01-08-2017


El mes d’agost se celebrarà a Lloret la primera edició del festival Fenals de Música, en un entorn icònic com és la platja de Fenals. Inclouen el cartell artistes de primer nivell, segons ha dit el director artístic del cicle musical, Josep Soto.

La Platja de Fenals de Lloret serà l’escenari d’aquest esdeveniment que arriba per quedar-se i consolidar-se, segons ha expressat el regidor de Cultura, Albert Robert.

Obrirà el cicle el dijous 3 d’agost el concert de Toni Solà Quartet. Entre els grans tenors del nostre país hi trobem el barceloní Toni Solà, de formació autodidacta, que pren com a referent l’estil de clàssics com lllinois Jacquet, Gene Amons o Sonny Rollins. A casa nostra se’l coneix per les seves col·laboracions amb Ramon Fossati i Ignasi Terraza, amb qui va signar l’aclamat disc The Black Key, i també amb Scott Hamilton, Grant Stewart, Jesse Davis, Marc Fosset, Pierre Boussaguet o Bobby Durham.    

El dijous 10 d’agost será el torn del Quartet Gloria que oferirà un concert de música clàssica. La formació està integrada per Natalia Ursataia i Olga Casado al violí, Vitalii Karpov a la viola i Zhana Ivanova al piano, una formació instrumental integrada per músics russos i catalans, amb un repertori clàssic molt amè compost per obres de Bach, Vivaldi, Händel, Brahms, Albéniz, Shostakovich, Piazola, entre d'altres, totes elles ben conegudes pel gran públic i interpretades magistralment per aquest conjunt d'excel·lents músics.

Pel concert del 17 d’agost s’ha programat l’actuació de la formació Aire Quartet integrat per Paula Domínguez a la veu, Vicenç Solsona a la guitarra, Matías Mínguez al baix i Joan Palà a la percussió. El primer festival Fenals de Música es tancarà el dijous 24 d’agost amb el quintet de Josep Soto, el director artístic del festival. El Josep Soto Quintet interpretarà temes del darrer disc de Soto, Groc, (Temps Record). Soto, que es va formar amb Eulogio Dávalos, Miguel Ángel Cherubito o Baden Powell, és un excel·lent guitarrista i compositor. Soto, amb la seva manera de fer, alegre i vitalista, l’ha portat a actuar als festivals de Terrassa, San Javier i el WOMEX de Sevilla, o a països com Mèxic, Costa Rica, Xile, Argentina o Santo Domingo.

Tots els concerts es faran a la platja de Fenals a les 22.00 h. El festival compta amb la col·laboració de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret i Lloret Turisme.