Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Plenari de l’Ajuntament dels Infants aprova un homenatge a les dones en forma de font

El Plenari de l’Ajuntament dels Infants aprova un homenatge a les dones en forma de font

L’objectiu és donar visibilitat a les dones rellevants de Lloret


L’Ajuntament dels Infants de Lloret ha celebrat avui el seu plenari al Teatre de Lloret, que s’ha omplert amb els alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la vila que han vingut a veure els seus representants municipals escollits prèviament a les sessions de treball.

Durant les sessions preparatòries es varen presentar unes trenta propostes treballades a l’aula ─com per exemple, millorar carrers i voreres, fer millores als parcs, fer espais per als animals de companyia, espais de joc per a infants de 8 a 12 anys, fer propostes socials, sobre el reciclatge o la cultura i tractar la invisibilitat de les dones, proposta que va quedar finalista─. Es va acordar que l’homenatge a les dones tindria la forma d’una font.

A partir d’aquí, els alumnes s’han reunit quatre vegades prèviament al Ple per preparar-se. El primer dia varen explicar les propostes que havien triat amb tota la seva classe; el segon dia varen reflexionar sobre les dones i sobre el poc que se’n parla, i varen veure que  el 95% dels carrers de Lloret tenen nom d’home. El tercer dia hi va anar una membre de l’associació de dones L’Aurora i els va explicar petites històries sobre dones de Lloret i també varen conèixer la Ruta de les Dones que s’ha impulsat des d’aquesta entitat. Per últim, el quart dia, van acabar de decidir-ho tot.

A l’escola varen fer una recerca per trobar dones importants per a Lloret, com Lucía Echegoyen, que va ser la primera alcaldessa de Lloret; l’Alba Saskia, escriptora; l’empresària Cristina Cabañas; l’esportista Marina Hoernecke; la fotògrafa Assumpció Comas, entre altres. També varen conèixer la història de dones que ja tenien un reconeixement públic. Van veure, per exemple, el cas de la Càndida Masgrau, que va ser una activista social del barri de Puig Ventós, o Maria Àngels Alemany, que va ser mestra i que té un carrer i una escola amb el seu nom a Lloret.

Per decidir on ubicar la font, els alumnes tenien mapes de Lloret i cada classe va escollir diferents llocs on posar-la. Els quatre espais finalistes són: el parc de Can Sabata (davant de l’Hotel Olímpic), la plaça del Doctor Adler, la Zona Porta de Lloret o la plaça d’Esteve Fàbregas, de Fenals.

Per unanimitat es va decidir que la font vagi acompanyada del text següent: “En memòria de totes les dones que han lluitat pel nostre poble”. Al costat es va proposar posar un codi QR amb la frase en diferents idiomes perquè la gent de tor arreu ho pugui entendre. També es podrà llegir la llista de dones que han trobat en el seu treball com a Ajuntament dels Infants i s’ha demanat que la font entri a formar part de la Ruta de Dones que va presentar l’associació L’Aurora.

Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “aquest projecte és una iniciativa més cap a la igualtat entre gèneres, i és molt positiu que siguin els mateixos alumnes qui l’hagin copsat i que la seva proposta hagi anat en la línia de millorar la visibilitat de les dones”.

El regidor de Participació Ciutadana, Josep Lluis Llirinós ha recordat que "justament ahir vàrem atorgar el premi Sa Gavina, màxim reconeixement de la Festa de la Cultura Lloretenca, a l’associació de dones L’Aurora que té com a objectiu fomentar la participació de les dones en tots els àmbits de la vida i treballar per la plena igualtat de la dona en la societat".