Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Ple de Lloret aprova provisionalment les ordenances fiscals pel 2020

El Ple de Lloret aprova provisionalment les ordenances fiscals pel 2020

Es mantenen la taxa dels serveis d’escombraries i aigua i puja lleugerament l’impost de béns immobles a un 3%


El ple de Lloret va aprovar dilluns provisionalment les ordenances fiscals, amb els vots favorables del PDeCAT i PSC i el vot en contra de Cs, ERC, Lloret en Comú i Força Lloret. 

Les ordenances fiscals proposades per al 2020 inclouen lleuger augment del 3% de l’impost sobre béns immobles (IBI), del 2% de la plusvàlua que s’ha ajustat a altres municipis de Girona de característiques i del 0’50 del Impost Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).  Respecte la puja de l’IBI la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres ha explicat “hem hagut de pujar lleugerament l’IBI  per poder incrementar serveis tant importants com el Servei Assistència Domiciliària o fer front a la pujada del Salari Mínim Interprofessional que hem de repercutir als treballadors dels contractes de Serveis. Aquest govern actua amb responsabilitat per donar compliment a diverses sentències, que impliquen majors despeses i menors ingressos”. 

Enguany es mantenen els beneficis fiscals que van del 75% al 25% en funció de la capacitat econòmica, però s’introdueix com a novetat un escalat segons els membres de l’unitat familiar, es diferencien les famílies nombroses o monoparentals. Aquestes bonificacions també s’aplicaran en el cas de les taxes per assistència a la llar d’infants municipals i ensenyaments especials. 

Pel que fa a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica hi ha un ajustament econòmic pel que fa a les tarifes que s’apliquen als turismes, “el govern vol incentivar el transport col·lectiu, com a mesura de millora de la sostenibilitat”. 

Els cursos municipals dels diferents departaments de l’Ajuntament com poden ser el cursos dels centres cívics o del casal de la gent gran experimenten també una reducció destacada, especialment a mesura que augmenten el nombre d’hores dels cursos. Per exemple, en el cas dels cursos de més de 40 hores passa de 73 a 37€. En paraules de Lara Torres, regidora de Serveis Econòmics “hem fet una progressivitat dels imports de preus segons les hores de durada dels cursos; el nostre objectiu es fomentar la formació en tots els seus àmbits ja sigui de lleure o de millora de les competències professionals”. 

Pel que fa els bucs d’assaig s’ha suprimit l’abonament de 10 hores per 72€ i s’ha creat una abonament de 20 hores per 68€, un gest per incentivar la cultura. A més, de regular la cessió del Teatre Municipal dos cops a l’any als centres educatius i un cop a les entitats, de forma gratuïta.