Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Nadal arriba al Museu del Mar i a Can Font de Lloret amb diferents tallers familiars

El Nadal arriba al Museu del Mar i a Can Font de Lloret amb diferents tallers familiars

Lloret a més participa a la campanya "Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu", que impulsa la Xarxa de Museus de les comarques de Girona
19-12-2017


Hi ha qui pensa que els museus són territori exclusiu dels adults però res més allunyat de la realitat. Els infants poden passar una estona molt divertida al Museu mentre descobreixen el patrimoni de la ciutat. I això és el que ha plantejat per quart any consecutiu el MOLL (Museu Obert de Lloret) que un Nadal més obre les seves portes i convida a participar de les activitats familiars que ha programat per aquestes dates. La finalitat, segons afirma la directora de Patrimoni Cultural de Lloret, Anna Fuentes, “és permetre als més petits conèixer aspectes i conceptes relacionats amb la història i el passat de Lloret, d’una manera amena i divertida, sense oblidar el caire nadalenc que correspon a aquests dies”.

En total s’han programat quatre tallers previstos pels dies 27, 28, 29 i 30 de desembre. La principal novetat és que per primera vegada s’han organitzat dos tallers a Can Font amb la finalitat d’oferir una oportunitat a les famílies de conèixer la casa - museu.

Així, el dimecres 27 de desembre a les 17h, s’ha programat a Can Font un taller d’esgrafiat. La guia del museu farà una petita volta per tota la casa ensenyant les diferents habitacions a les famílies que s’hi hagin inscrit, els hi ensenyarà especialment els esgrafiats que hi ha a les parets de la casa i els hi explicarà en què consisteix la tècnica. Un cop acabada la visita, a l’aula pedagògica del museu, els nens i nenes faran un esgrafiat  amb motiu nadalenc.

Pel dijous 28 de desembre a les 17.00 h de la tarda, també a Can Font, es proposa un taller per a fer un vitrall. L’inici del taller consistirà en acompanyar als participants a fer una petita volta per tota la casa ensenyant les diferents habitacions a les famílies, i, en aquest cas, es pararà més atenció en els vitralls de la casa que es troben a la porta d’entrada i a la sala de música. Els nens i nenes aprendran la tècnica dels vitralls i, a l’aula pedagògica, faran un vitrall amb motius nadalencs fent servir cartolines negres i paper de cel·lofana de colors.

El taller del divendres 29 de desembre també s’ha programat a les 17.00 h i en aquest cas es farà al Museu del Mar on els participants construiran un submarí. La guia explicarà als participants què és un submarí, com eren els primers submarins, qui van ser els inventors, parlarà d’en Narcís Monturiol i explicarà el sistema de funcionament d’un submarí. S’ensenyaran fotos de diferents submarins i de la seva evolució. El taller finalitzarà a l’aula pedagògica on cada nen farà el seu submarí amb una ampolla d’aigua, una pipeta de plàstic i un plom. Durant el taller comprovaran que al prémer l’ampolla d’aigua el submarí baixa i com, quan deixes de prémer, puja. Els nens marxaran a casa amb el seu submarí.

I els tallers de Nadal a Lloret es tancaran el dissabte 30 de desembre a les 17.00 h al Museu del Mar i, en aquest cas faran un joc de pesca. La guia del museu ensenyarà als nens la sala del museu dedicada a la pesca. Explicarà què vol dir pescar, on pesquem, com pesquem i per què pesquem. Un cop a l’aula pedagògica, els nens faran els seu propi joc de pescar. Faran la seva canya que acabarà en un imant i faran diferents figures de goma eva (peixos, estrelles de mar, pops,etc) perquè les puguin pescar.

Els tallers són gratuïts pels nens, només paguen els adults i com sempre, els menor han de venir acompanyats i cal reserva prèvia. Són per nens a partir de 6 anys però cal destacar que el taller del dia 30 de desembre perquè puguin venir nens a partir de 4 anys.

El Museu del Mar de Lloret participa a la campanya, Aquest Nadal la teva aventura comença al museu

El Museu del Mar participa aquest Nadal a la campanya que ha impulsat la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona que sota el lema, Aquest Nadal la teva aventura comença al museu, pretén promocionar les visites de públic familiar en els museus de les comarques de Girona durant les vacances de Nadal, amb premis, jocs i activitats per descobrir tot el seu patrimoni.

Els 26 museus que conformen aquesta xarxa, entre ells el Museu del Mar de Lloret, ofereixen una àmplia oferta d’activitats familiars vinculades amb el Nadal. L’objectiu que es busca és que els museus entrin dins de l’imaginari familiar com un espai obert, amables i acollidor per descobrir durant el període nadalenc.