Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Nadal arriba al Museu del Mar de Lloret

El Nadal arriba al Museu del Mar de Lloret

Nadal Pirata! Del 27 al 30 de desembre el Museu del Mar presenta diverses propostes per als més petits
21-12-2016


El Museu del Mar de Lloret impulsa una nova edició de tallers infantils de Nadal amb l’objectiu de promoure les visites familiars a l’equipament. Així, del 27 al 30 de desembre, s’han dissenyat quatre tallers que giraran entorn de la figura dels pirates.

És el tercer any consecutiu que desl Museu del Mar s’organitzen activitats infantils per Nadal i sempre han tingut molt d’èxit i bona resposta per part del públic. Enguany, però, com a novetat, és que els tallers serán tematitzats. El tema triat per aquest Nadal són els pirates. Així, sota el lema Nadal Pirata! la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha explicat que “es volen promocionar les visites de públic familiar al Museu del Mar amb uns taller on grans i petits podran descobrir el partrimoni i la història de Lloret”.

Amb aquesta acció es donarà a conèixer la figura del pirata que, potser els més petits relacionen amb pel.lícules o contes, però que potser no saben que molts vaixells lloretencs van ser atacats per la pirateria i que el mateix poble de Lloret va patir atacs documentats de pirates. La finalitat, segons Fuentes, “és que vegin que no va ser un fet llunyà a la vila si no que en tenim vestigis, com la torre del Castell de Sant Joan”.

Així doncs, la responsable dels tallers, Ana Peña, ha explicat que al taller del 27 de desembre explicaran algun d’aquests atacs de pirates que va patir Lloret o que van patir vaixells de Lloret i s’ensenyarà la diferència entre pirata i corsari. L’activitat es complementarà amb un taller on els nens podran dissenyar tots els atributs pirates: faran el seu propi barret, garfi i l’espasa. La tècnica que s’utilitzarà en aquest taller és la globoflèxia. Mentre construeixen aquests elements que tradicionalment s’atribueixen a la figura del pirata, se’ls explicarà el motiu de la indumentària habitual dels pirates: per què portaven un parxi a l’ull o arrecades o un mocador al cap…

Al taller del 28 de desembre els assistents coneixaran com eren els vaixells pirates i la vida a bord: què menjaven, com vivien..i faran un taller d’estampació. Els nens faran segells amb les parts del vaixell i els estamparan sobre paper per a dissenyar el seu propi vaixell pirata: triaran quantes veles volen, de quines formes, com volen el casc de la nau,… i així repassaran vocabulari mariner.

Pel taller del 29 de desembre l’activitat girarà entorn de l’origen de la famosa bandera pirata. Així, es parlarà dels pirates més coneguts i també de les dones pirata, perquè també n’hi havien. Al taller, els nens i nenes dibuixaran la seva pròpia bandera pirata i com que estem en dates nadalenques, la decoraran amb motius de Nadal.

El darrer taller, programat pel 30 de desembre, s’ha organitzat una gimcana pirata per totes les sales del Museu del Mar. En aquest taller es repartirà als assistents uns butlletins de notes, es dividiran els nens en tres equips i hauran d’anar superant diferents proves relacionades amb les aptituds dels pirates: interpretar un mapa del tresor, desxifrar un missatge secret, obrir cofres,… A cada prova superada es segellerà el butlletí de notes fins que les hagin superat totes i així, els nens i nenes puguin obtenir el títol oficial de Pirata.

Els tallers s’han programat els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre a les 17.00 h. Com que tenen un aforament limitat, des de Patrimoni Cultural ja s’ha previst obrir un segon torn a les 18.00 h en el cas que hi hagi molta demanda.

Els tallers s’adrecen a nens i nenes a partir de 6 anys, acompanyats per un adult. L’entrada del nen és gratuïta i per participar-hi cap reserva prèvia trucant al Museu del Mar.