Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Museu del Mar organitza un taller infantil per ensenyar a construir vaixells

El Museu del Mar organitza un taller infantil per ensenyar a construir vaixells

L’activitat, que comença el 6 de març, es portarà a terme tots els diumenges del mes.
26-02-2016


El Museu del Mar de Lloret ha preparat un taller on els nens podran aprendre a construir el seu propi vaixell. L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer als més petits una part de la història de Lloret, en què la construcció de vaixells va ser molt important.

El taller es portarà a terme tots els diumenges del mes de març a les 11.00 h del matí. Per al primer dia del taller, el dia 6 de març, les places ja estan gairebé ocupades.

La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha explicat que un cop els nens arribin al museu, se’ls farà, d’entrada, una breu explicació a la sala del museu que reprodueix les antigues drassanes que hi havia a Lloret. En aquell espai coneixeran on estaven situades les drassanes, quina funció feien i se’ls explicarà com es construïa un vaixell de vela. Els nens i nenes també aprendran quins oficis hi havia vinculats a aquesta activitats. Oficis gairebé desconeguts avui en dia com els mestres d’aixa, els velers, els calafats...

Posteriorment es portarà els assistents a l’aula pedagògica del museu on se’ls ensenyaran diferents models de vaixell fets amb materials de reciclatge (taps de suro, brics, llaunes, etc.). Finalment als nens i nenes se’ls proposarà que facin de mestres d’aixa i que construeixin el seu propi vaixell. Serà un bot de vent, un petit vaixell que navega gràcies a l'impuls que li dóna l'aire d'un globus i que en acabar el taller es podran endur a casa.

Un cop s’acabin de construir els vaixells, els participants faran una regata per veure quina embarcació és la més ràpida de totes. Aquesta serà l’etapa final del taller que es farà en una piscina inflable que se situarà a la terrassa del museu. Aquí els nens i nenes veuran com suren els vaixells que hauran construït. L’objectiu de tot plegat, segons Anna Fuentes, és que les famílies passin una bona estona juntes, que puguin veure que en un museu s’hi poden fer activitats divertides amb rerefons pedagògic, i que els nens i nenes aprenguin, d’una forma lúdica, part de la història i el passat de Lloret.

El taller va dirigit a nens d'entre 6 i 12 anys, i és gratuïta. Però cal fer una inscripció prèvia trucant al 972 364454. Es portarà a terme tots els diumenges del mes de març a les 11.00 h del matí.