Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Museu del Mar de Lloret estrena l’audioguia Visitmuseum

El Museu del Mar de Lloret estrena l’audioguia Visitmuseum

Les audioguies s’emmarquen en un programa que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat, que té com a objectiu dotar al sistema de museus de Catalunya d’eines per tal d’atendre millor el públic estranger en la seva visita als museus
31-05-2018


El Museu del Mar de Lloret, que acull i mostra una part important de la història del municipi en la que molts lloretencs ho van deixar tot per anar a fer fortuna a les Amèriques i narra la vinculació que al llarg de la història ha tingut Lloret amb el mar, ja disposa del sistema d'audioguia Visitmuseum, una aplicació per a dispositius mòbils que recull informació dels museus registrats de Catalunya.

Un dels reptes per a gran part dels museus és oferir continguts de qualitat en diferents idiomes i, precisament, aquesta és una de les voluntats d'aquesta aplicació. El Museu del Mar de Lloret ha estat escollit juntament amb 18 museus més de Catalunya per rebre una subvenció de la Generalitat, que els ha permès tenir una audioguia gravada en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) L'audioguia recorre el museu lloretenc fent una explicació al visitant dels diferents espais de l’equipament.

Visitmuseum és una eina promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d'Empresa i Coneixement que vol ser un element de suport a la visita presencial al museu que permeti als usuaris, locals i turistes, complementar el recorregut amb continguts disponibles en diversos idiomes, i gaudir amb detall d'una selecció acurada de les principals peces de cada museu.

L'aplicació Visitmuseum ofereix una breu presentació de l'equipament museístic, un recorregut pels principals àmbits temàtics i una mirada detallada als objectes més destacats. També presenta totes les dades pràctiques per a la visita i els enllaços corresponents per saber-ne més o poder compartir l'experiència a les xarxes socials.

En total, Visitmuseum està disponible en 156 equipaments museístics, amb més de 1.300 registres d'objectes de museus traduïts a diferents idiomes. Del total de 156 equipaments, només 18 disposen de l'audioguia. Es tracta d'una aplicació informàtica dissenyada per ser utilitzada mitjançant dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) en qualsevol dels dos sistemes operatius, Android o iOS. Un dels avantatges principals d'aquest tipus d'eina tecnològica, pensant en el públic turista, és que es pot descarregar l'aplicació en el dispositiu (a través del Wi-Fi del Museu) i es pot utilitzar sense connexió a Internet. Al Museu del Mar de Lloret està disponible des del passat 18 de maig.