Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Museu del Mar de Lloret disposarà d’audioguies per a la plataforma Visitmuseum

El Museu del Mar de Lloret disposarà d’audioguies per a la plataforma Visitmuseum

L’equipament ha estat seleccionat entre 21 projectes per implementar les audioguies
24-03-2017


El Museu del Mar de Lloret ha estat seleccionat per implantar audioguies per a l’aplicació Vistmuseum. Per això aquest 2017, els visitants del Museu del Mar de Lloret, ja podran gaudir de la nova audioguia a les sales d’exposició permanent de l’equipament. Un total de 21 museus de tot Catalunya van presentar els seus projectes, i la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni ha comunicat que el Museu del Mar ha estat un dels vuit projectes seleccionats per implementar les audioguies.
Des de la Direcció General informen que “després de valorar els diferents paràmetres establerts i consensuant els criteris amb la comissió de museus del projecte, s’ha decidit de prioritzar les següents audioguies del Visitmuseum per aquest any 2017 de la provincia de Barcelona s’implementarà al Museu Municipal de Nàutica del Masnou, al MNACTEC, a l’Auditori - Museu de la Música i la Fundació Municipal de Joan Abelló – Mollet. De la província de Girona es farà al Museu del Mar de Lloret i al Museu dels Sants. I de Tarragona al Museu Comarcal Conca de Barberà i al Museu de la Vida Rural”.
Aquesta audioguia forma part del projecte pilot de desenvolupament d’audioguies per a la plataforma Visitmuseum, impulsat pel departament de Cultura i l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural. La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha explicat que “amb aquesta iniciativa es volen ampliar els continguts de la plataforma digital Visitmuseum, impulsada l’any 2014 i en la que ja hi trobem textos en quatre idiomes i imatges de més de 229 museístics de tot Catalunya”.
Visitmuseum és un projecte de l'Agència Catalana del Patrimoni per a promocionar els museus en format de recurs turístic. L’aplicació és un element de suport a la visita presencial al museu que permet a l’usuari complementar el
seu recorregut amb continguts disponibles en diversos idiomes i, gaudir en detall i gran qualitat, d’una selecció acurada de les principals peces de cada museu.