Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El lloretenc Jaume Soliguer rep el guardó Sa Gavina de la Nit de la Cultura Lloretenca

El lloretenc Jaume Soliguer rep el guardó Sa Gavina de la Nit de la Cultura Lloretenca

A més, també s’han lliurat els Premis Vila de Lloret i el premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats
22-04-2017


Avui el teatre de Lloret s’ha omplert de gom a gom per celebrar la Nit de la Cultura; un acte dedicat a la cultura local en majúscules en el qual s’atorga el guardó Sa Gavina, els Premis Vila de Lloret i el premi Joan Llaverias de contes infantils il·lustrats.

El guardó Sa Gavina, màxima distinció en l’àmbit de les arts i les lletres de la vila, s’ha atorgat a Jaume Soliguer Cabruja. En paraules de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “Jaume Soliguer sempre ha estat vinculat a la cultural local i ha estat l’impulsor de projectes com l’Associació de Pintors de Lloret o l’Associació de Pessebristes de Lloret. Ha creat espais en què les persones amb inquietuds artístiques s’han pogut trobar i compartir experiències i coneixements, i també ha sabut obrir-los a la població local en general; de manera que tots hem pogut gaudir d’iniciatives com l’exposició col·lectiva de pintors i el concurs de pessebres”.

Els Premis Literaris Vila de Lloret, centrats en la temàtica dels viatges, han rebut aquest any un total de 380 treballs. Albert Robert, regidor de Cultura, explica que “es tracta de 65 treballs més que l’edició passada i que, com en els darrers anys, són provinents de diferents punts de Catalunya, cosa que pensem que és molt positiva i mostra la consolidació d’aquests premis”.

El guardó econòmic més destacat de la cerimònia, dotat amb 1.000 euros, és el Premi Literari Vila de Lloret de narrativa en categoria adulta 2017, que enguany s’ha atorgat a Manuel Roig, d’Ibi (Alacant), per La presó del Vicari. Mentre que en l’apartat de poesia, el jurat ha atorgat el primer premi, dotat amb 500 euros, al treball titulat Benvinguda vellesa, d’Alba Saskia, de Lloret de Mar.

En educació primària, el guardó de poesia de viatge és per a l’obra Mar, d’Adrià Ventura, i en narrativa s’ha premiat el treball titulat Salven el mar, d’Adrià Giralt. Tots dos són alumnes de l’Institut-Escola de Lloret.

En educació secundària, el premi poesia de viatge l’ha guanyat el treball Un viatge cap al futur, de Cristina López, i el premi narrativa és per al treball titulat Records, de Francisco ManuelSaez Gonzalez, tots dos alumnes de l’institut Rocagrossa.

Les Sirenes de Santa Clotilde és el títol del treball que ha guanyat el setè Premi Joan Llaverias 2017 de contes infantils il·lustrats. Els seus autors són Montserrat Macià i Pablo Tello. Aquest guardó el patrocina la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lloret.

La Nit de la Cultura també ha atorgat diferents premis a treballs en línia, concretament al millor blog de literatura, que ha estat per a Jordi Cervera; al millor blog de creació literària, per a Dolors Clota; al millor blog de viatges, per a Carles Pérez, i al millor post sobre Lloret, per a Nicole Biarnés.