Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El II Fòrum Europeu de Jardins Històrics prepara la candidatura a Itinerari Cultural

El II Fòrum Europeu de Jardins Històrics prepara la candidatura a Itinerari Cultural

Sota l’impuls de l’Ajuntament de Lloret el fòrum s’ha celebrat a Itàlia
18-09-2018


Lloret de Mar ha participat en el II Fòrum Europeu de Jardins Històrics amb la finalitat de preparar la candidatura a Itinerari Cultural. Una candidatura que es presentarà al Consell d’Europa a finals d’aquest mes de setembre. 

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que” la intenció és que els jardins històrics d’arreu d’Europa que compleixin els requisits pertinents puguin formar part d’un Itinerari Europeu certificat que els permeti realitzar accions conjuntes vinculades a la promoció cultural dels Jardins històrics que formin part de la Xarxa”. Amb aquest objectiu van treballar en el segon fòrum, celebrat a Itàlia a principis del mes de setembre, on també es va confirmar l’entrada a la xarxa dels Jardins de Bóboli, de Florència, que són uns dels més importants i referents d’Europa.

La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha explicat que “amb la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, es vol reconèixer el valor històric, artístic i social dels jardins històrics. A més, ha afegit Fuentes, el programa compta amb l’objectiu de contribuir a la promoció de la identitat i la ciutadania europea a través del coneixement del patrimoni del continent”.

L’alcalde s’ha mostrat orgullós que sigui Lloret qui hagi impulsat aquesta iniciativa” i creu que és “molt beneficiós” per a la destinació.

Cal recordar que Lloret de Mar, on hi ha els Jardins de Santa Clotilde, lidera l’associació europea de Jardins Històrics i que la vila va ser la seu del primer fòrum, celebrat l’any passat.