Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El guardonat espectacle Papirus, arriba aquest diumenge 19 de febrer a Lloret

El guardonat espectacle Papirus, arriba aquest diumenge 19 de febrer a Lloret

L’obra, de la companyia Xirriquiteula Teatre, compta com a protagonista amb la lloretenca Cristina Aguirre
17-02-2017


El proper diumenge 19 de febrer el Teatre de Lloret acull l’obra de teatre Papirus. Aquest espectacle, guardonat amb el Premi al Millor Espectacle i a la Millor Direcció de FETEN i el Premi a la Millor Escenografia a la Fira de Teatre de Titelles de Lleida 2008, és una creació de la companyia Xirriquiteula Teatre.

Papirus ha estat també reconegut al llarg del temps com un espectacle trencador i pioner d'una nova manera d'adreçar-se al públic infantil. Una mostra d'això és la important trajectòria internacional que ha seguit l'espectacle des de la seva creació. L’any 2007 va ser presentat al Festival d’Avinyó, fet que ha servit d’inspiració a moltes companyies catalanes en el camí de la internacionalització.

Papirus. Un espectacle dedicat als qui encara somnien. Sinopsi:

Aquest espectacle ens parla de l'amistat, de la guerra, dels temors que ens fan petits, dels sentiments i de l'esperança. El gest, l'humor i la creativitat són els protagonistes d'aquesta obra senzilla i poètica, que estimula la ment de l’espectador amb un llenguatge madur que deixa espai a la imaginació dels infants.

Un carregador del moll i una pagesa es troben per casualitat escapant de la guerra. Junts, amb sentit de d’humor i sorprenent creativitat, donen vida a un nou món.

L’obra, que s’ha pogut veure a Dinamarca, Alemanya, Holanda, Síria, Líban, França, Itàlia, Portugal, Suïssa, Israel, Colòmbia i Cabo Verde, arriba a Lloret aquest diumenge després de fer gira aquest Nadal passat al Japó.

La lloretenca Cristina Aguirre, protagonista de Papirus.

L’actriu lloretenca Cristina Aguirre, és una de les protagonistes de Papirus. Aguirre, que es va formar a l’Aula Municipal de Teatre, és actriu i pallassa, treballa, entre d’altres, amb la companyia Kamchatka, una companyia de teatre de carrer que desenvolupa la temàtica de la immigració, de la que és cofundadora i cocreadora dels tres espectacles de la companyia: www.kamchatka.cat. Intèrpret a Papirus, espectacle de teatre gestual de la companyia Xirriquiteula Teatre i també amb la companyia Fadunito, on ha participat en la seva creació i a més és intèrpret de l’espectacle: +75

Xirriquiteula Teatre compta amb una trajectòria de més de 25 anys en els que la seva prioritat s’ha convertit en expressar i transmetre un discurs personal i compromès amb valors universals i fonamentals en les nostres vides. Una decidida aposta per la qualitat, l’excel·lència i un decidit posicionament de respecte, sensibilitat i intel·ligència davant dels nens, defineixen el tarannà de la companyia a l’hora d’emprendre qualsevol projecte.