Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El grup de teatre lloretenc Quantus Teatre actuarà al Festival Unir de Madrid, amb ‘Lorca in love’

El grup de teatre lloretenc Quantus Teatre actuarà al Festival Unir de Madrid, amb ‘Lorca in love’

L’actuació s’ha programat pel proper dissabte 9 de juny
05-06-2018


Quantus Teatre portarà l’obra Lorca in Love, estrenada a Lloret, fins a Madrid. Serà el proper dissabte 9 de juny, al Festival Nacional de Teatre Unir. La companyia lloretenca representarà l’espectacle amb dos dels textos de comèdia més desconeguts de Federico García Lorca. En concret, es tracta d’Amor de Don Perlimplín i Belisa en su jardín El retablillo de Don Cristóbal. En aquestes peces, Lorca parla d’amor, desamors i d’infidelitats, barrejant l’humor amb la tragèdia. Això és el que fa que l’obra funcioni tan bé, segons el director de la companyia, Joan Romà Ortiz. Segons ell, hi ha molts factors que han portat a la possibilitat d’actuar al festival madrileny, com ara que sigui en llengua castellana o que l’hagin pogut representar al FITAG (festival de Teatre Amateur de Girona).

La fita coincideix amb la celebració del desè aniversari de Quantus TeatreI consideren que actuar a Madrid en el marc del Festival Unir, és un gran regal.

El 3r Festival Nacional de Teatre Unir reunirà, al llarg d’un mes, vuit companyies de teatre de l’Estat espanyol. L’esdeveniment va començar el passat 3 de juny i acabarà l’1 de juliol. Quantus Teatre hi actuarà aquest dissabte 9 de juny.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, ha desitjat molta sort a Quantus en la seva actuació a Madrid i ha destacat que és una gran satisfacció veure com el treball que es fa amb les companyies de teatre locals es reconeix a fora.

La companyia va estrenar Lorca in Love el passat mes d’abril a Lloret en el marc de la temporada de teatre dins el cicle Lorca que el teatre lloretenc ha dedicat al poeta aquesta temporada. L’estrena va ser a l’aire lliure, al Jardí de la Pau, al costat de la masia de Can Saragossa. Ara la volen representar de nou i al mateix escenari durant la Festa Major de Santa Cristina. A més, també tenen lligada una representació de l’obra al FITAG a finals d’agost.