Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Dia de l’Associacionisme Cultural proposa pel proper dissabte 3 de juny una quinzena d’activitats a Lloret

El Dia de l’Associacionisme Cultural proposa pel proper dissabte 3 de juny una quinzena d’activitats a Lloret

Una fira d’entitats, menjars del món, una xerrada sobre astronomia o una mostra de teatre són algunes de les propostes programades amb l’objectiu d’apropar i donar a conèixer les seves activitats a la ciutadania
02-06-2017


Una quinzena d’entitats i associacions de Lloret organitzen activitats diverses aquest dissabte 3 de juny a Lloret. Ho fan amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural, que se celebra el 4 de juny. És el segon any consecutiu que Lloret se suma a aquesta celebració que enguany proposa xerrades, teatre, cinema o música, entre les propostes programades.

Així, entre les 17.00 h i les 21h entre el Teatre de Lloret, la plaça Germinal Ros i el parc de Can Saragossa s’hi ha programat:

-          17.00 h xerrada sobre astronomia (hall del teatre) – Associació Astrumlloret

-          17.00 h Cinema: Piratas del Caribe. La venganza de Salazar. (teatre de Lloret) – Associació Espai Setè Art. (activitat de pagament. 6€)

-          17.25 h demostració de balls de saló (pl. Germinal Ros) – Associació d’Amics del Ball de Saló

-          17.50 h mostra de teatre (pl. Germinal Ros) – Casal de l’Obrera

-          18.15 h cançons de tot el món i música marinera (pl. Germinal Ros) – Associació Multicultural de la Selva.

-          18.40 h teatro en Do Mayor, juego gramático colaborativo (pl. Germinal Ros) – Associació Cultural i Teatral Muekka. Corset Teatre.

-          19.05 h El riu perdut – espectacle de Joan Pau Romaní, inspirat pel film Scorchers (parc de Can Saragossa) – Cineclub Adler

-          19.05 h projecció d’audiovisuals de presentació i promoció del concurs de fotografia de natura (teatre de Lloret) – Associació Montphoto

-          19.30 h cantada d’havaneres (pl. Germinal Ros) – Associació Cultural Lead.

-          19.30 h dansa del ventre (teatre de Lloret) – Associació de Dones L’Aurora

-          19.55 h exhibició folklórica (pl. Germinal Ros) – Asociación Cultural y Solidaria Chilenos Rucapeñi

-          20.20 h exhibició de ball (pl. Germinal Ros) – Associació Cultural Soc de Cuba, Soc Popular.

A més, de les 17.00 h a les 20.00 h s’ha convocat un concurs de dibuix infantil i juvenil al parc de Can Saragossa, hi haurà una exposició de vehicles a càrrec del Club de Vehicles Clàssics de Lloret, a la plaça Germinal Ros hi haurà una fira d’entitats amb stands de: Casal de l’Obrera, Amics de la Música de Lloret, Associació Multicultural La Selva, Associació Coral Unió Lloretenca, Associació de Dones L’Aurora, Banc del Temps, Club de Vehicles Clàssics, Associació d’Amics del Ball de Saló, Associació Cultural Casa de Cúllar, Associació de Puntaires de Lloret, Associació Montphoto, Associació Cultural i Teatral Muekka i l’Associació Prista, Bulgària i Catalunya junts a Europa.

 Per la seva banda, diferents associacions de Lloret tindran una parada i vendran als assistents diversos menjars del món.

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.