Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El Cineclub Adler i Lloret Contra el Càncer projecten la pel·lícula ‘El testament de la Rosa’, el treball pòstum de l’actriu Rosa Novell

El Cineclub Adler i Lloret Contra el Càncer projecten la pel·lícula ‘El testament de la Rosa’, el treball pòstum de l’actriu Rosa Novell

L’esdeveniment, que s’ha programat pel dijous 30 de març, vol retre homenatge a l’actriu i a la vegada recollir diners per a la investigació del càncer
28-03-2017


L’acte tindrà lloc al Teatre de Lloret el proper dijous 30 de març a les 21.00h. L’organitza el Cineclub Adler amb la col·laboració de la junta local de Catalunya contra el Càncer, el projecte Big Kid Project, l’actor Fermí Reixach i el suport de l’Ajuntament de Lloret.

La pel·lícula El testament de la Rosa, sorgeix d’un dels projectes que l’actriu Rosa Novell no va poder dur a terme pel culpa del càncer, la versió catalana de l’obra El testament de Maria, de Colm Tóibín. Un cop desestimada l’opció teatral, l’aproximació a aquesta obra va passar a convertir-se en una peça audiovisual dirigida per Agustí Villaronga i protagonitzada per la pròpia Rosa Novell. L’actriu, cega, recita el text amb la col·laboració especial de Cesca Piñón i Eduardo Mendoza. És una narració íntima i càlida en què l’actriu, en el paper de la mare de Déu, revisa els temps convulsos que va viure el seu personatge i que va culminar en la mort del seu fill Jesús, una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat. La narració d’aquests fets s’interrelaciona amb les experiències viscudes per l’actriu en enfrontar-se un càncer que va minvant les seves facultats. La pel·lícula esdevé, finalment, el veritable testament d’una actriu única.

L’acte de dijous l’organitza el cineclub Adler i l’agrupació local Lloret Contra el Càncer. De fet, l’acte esdevindrà una gala benèfica, ja que es recolliran donatius que es destinaran a la investigació contra el càncer.

La vetllada es complementarà amb l’actuació de l’actor lloretenc Fermí Reixach que recitarà fragments de L’home de la flor a la boca de Luigi Pirandello.

També s’estrenarà en aquest acte el curtmetratge Tot anirà bé, un projecte solidari que té com a finalitat sensibilitzar i recollir diners per lluitar contra el càncer infantil. Els autors del curt són els lloretencs  Pere Cabañas i Òscar Rodbag, que han comptat pel curt amb els també actors lloretencs Fermí Reixach i Irene Soler com a intèrprets.

El curt forma part del projecte Big Kid Project, una iniciativa solidària que va néixer el 2009 de forma casual. Va ser quan Rodbag -que és fotògraf- retratava l’escriptor Sir Thomas Sharpe. Li va demanar que fes ganyotes, va acceptar i tot plegat el va inspirar. Des de llavors fins ara, el projecte ha anat prenent forma i ja són una vuitantena les personalitats que han fet cares divertides a favor dels nens malalts de càncer i les seves famílies.

De cara a l’any que ve, es vol editar un llibre amb totes les fotografies, muntar una exposició i fer un mural amb les imatges a la Casa dels Xuklis, on viuen els petits i les seves famílies per tal de donar-los ànims.

Es poden adquirir entrades per poder assistir a l’acte a través de les entitats Cineclub Adler i Lloret Contra el Càncer o bé al Teatre de Lloret una estona abans de la projecció. Els donatius que es recullin es destinaran a la lluita contra el càncer.