Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El 2017 s’hi han inserit un total de 300 persones des del SOM, un 27,7% més que el 2016

El 2017 s’hi han inserit un total de 300 persones des del SOM, un 27,7% més que el 2016

S’han contractat a 42 persones acollint-se a diversos programes pel foment de l’ocupació
23-01-2018


El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret de Mar el 2017 va gestionar un total de 709 ofertes de treball. Aquestes ofertes són principalment vinculades al sector serveis com cambrer/a, recepcionista, cuina, comerç i administració, entre d’altres. Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat que “durant el 2017 es van rebre 5.116 visites presencials al SOM i  s’hi van inscriure 1.088 persones. I ha afegit que “cal destacar que s’han inserit laboralment 300 persones, un 27,7% més que el 2016”.

El SOM disposa actualment d’una borsa d’unes 300 empreses, una xifra que s’ha anat consolidant any rere any i que demostra que és un servei de referència. Jordi Orobitg ha explicat que “en dues de cada tres ofertes de treball gestionades, el SOM triga menys de 24 hores a enviar les candidatures sol·licitades a les empreses”.

En relació amb la via de consulta del SOM, les noves tecnologies es posicionen clarament com una eina de consulta predominant. L’apartat del SOM dins del web de l’Ajuntament ha rebut 735.207 visites, fet que suposa aproximadament la meitat del total de visites rebudes al web municipal.

Durant l’any 2017, s’han realitzat 37 accions formatives entre cursos, jornades i seminaris dirigits a empreses, emprenedors, treballadors i persones a l’atur, que representen més de 1.400 hores de formació. En total, han participat d’aquestes 676  persones al llarg de l’any.

Cal afegir que la Secció de Promoció Econòmica s’ha acollit a diversos programes que han permès la contractació el 2017 de 42 persones. Aquest programes són el Treball i Formació, Joves en Pràctiques, Enfeina’t, Programes al suport al desenvolupament local, i el Contracte Programa. Les persones contractades han desenvolupat tasques relatives a manteniment, jardineria, i suport tècnic o administratiu a diverses àrees municipals.

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM), que depèn de la Secció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lloret de Mar, és un servei gratuït d’intermediació entre persones que busquen feina i empreses que necessiten personal.

Entre d’altres coses, ofereix borsa de treball; informació i assessorament per a la recerca activa de feina; desenvolupament de tècniques i habilitats personals vinculades al món laboral; orientació formativolaboral; formació contínua i ocupacional; i és un punt d’autoservei del SOC.

 

 

arxivat sota: , ,