Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Dipsalut cedeix 4 desfibril·ladors mòbils més a Lloret

Dipsalut cedeix 4 desfibril·ladors mòbils més a Lloret

Tots els vehicles de primera intervenció del municipi estan equipats amb desfibril·lador
28-08-2017


L’any 2003 l’Ajuntament de Lloret de Mar va signar un conveni de cessió de desfibril·ladors automàtics amb l'Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) a través del seu programa “Programa Girona, territori cardioprotegit”.

En concret, el conveni recollia la cessió de 5 desfiladors (DEA) mòbils i 13 DEA de tipus fix, situats a la via pública en unes columnes específiques i que estan les 24 hores a disposició de la ciutadania per intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Antonio Lorente, regidor de Salut Pública ha explicat que “Aquest mes d’agost, s’ha complementat la cessió de DEA mòbils amb 4 noves unitats, la qual cosa permetrà que tots els vehicles de primera intervenció, tant de la Policia Local com de Protecció Civil, vagin equipats amb un aparell”.

L’experiència adquirida en els darrers anys ha permès comprovar que les unitats més efectives són els desfibril·ladors que porten els cossos de seguretat i d’emergències. El regidor explica que “Malgrat els DEA situats a via pública, són de tipus automàtic, i no requereixen de coneixements per poder-los utilitzar, els ciutadans encara tenen certa recança en utilitzar-los en cas d’emergència per això cal incidir en la formació i des de Dipsalut s’organitzen de forma periòdica cursos de formació, oberts a tothom, en els diferents municipis de la província de Girona”.

Per altra banda, durant l’estiu, totes les platges del municipi també compten amb DEA mòbils, els quals estan ubicats en els mòduls de salvament a disposició dels socorristes.

Alhora, les instal·lacions esportives municipals estan equipades amb DEA, situats a l’interior de les dependències, de manera que també són instal·lacions cardioprotegides.

Des de que es començar a implementar l'any 2011 a les comarques gironines aquest programa s'han recuperat més de trenta i vuit persones gràcies als desfibril·ladors implantats per Dipsalut. Un d’aquestes actuacions va tenir lloc, a l’octubre, a Lloret de Mar quan la Policia es va desplaçar fins al carrer Francesc Cambó per una alerta d’aturada cardíaca al carrer, a l’entrada d’uns apartaments turístics.

Els agents varen atendre la víctima, de nacionalitat holandesa i amb antecedents de problemes cardíacs, amb un dels desfibril·ladors cedits per Dipsalut i varen practicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar. Pocs minuts després va arribar l’ambulància medicalitzada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que va estabilitzar la dona i la va traslladar-la a l’Hospital Josep Trueta de Girona.