Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Del cinema al teatre: El Teatre de Lloret dedica una setmana a Tennessee Williams

Del cinema al teatre: El Teatre de Lloret dedica una setmana a Tennessee Williams

S’han programat tres activitats que giren entorn d’aquest dramaturg, poeta i novel·lista nord-americà
21-11-2016


El Teatre de Lloret celebra del 22 al 26 de novembre una setmana dedicada a Tennessee Williams. Per això s’han programat tres activitats que tenen com a denominador comú l’obra d’aquest escriptor nord-americà. La setmana Tennessee Williams inclou:

-          Dimarts 22 de novembre 19.00 h projecció de la pel·lícula A Streetcar named Desire (Un tramvia anomenat desig) d’Elia Kazan (1951) VOSE.

Mitiquíssima adaptació de l’obra de teatre més cèlebre de Tennessee Williams. La seva estrena va significar una petita fita per a  la història de Hollywood tant pel seu contingut com per la consagració definitiva d’una nova generació d’actors formats sota un nou sistema, l’Actor’s Studio.

Tràiler: http://www.imdb.com/title/tt0044081/videoplayer/vi4239655193

La projecció, amb entrada gratuïta, comptarà amb un col·loqui posterior a càrrec del periodista i crític de cinema, Jaume Figueras.

-          Divendres 25 de novembre 21.00 h. Monòleg a càrrec de l’actor gironí Martí Peraferrer, Tennessee (W). Dirigida per Francesc Cerro i amb dramatúrgia del mateix Martí Peraferrer, el muntatge fa un recorregut per la vida i obra de l’escriptor, a través d’un text basat en les memòries personals del propi Williams, on es parla de teatre i del fet creatiu, però també de la soledat, de la bogeria, de l’amor homosexual, de l’èxit i el fracàs, de la impotència, de les drogues, i de l’art. Tràiler: https://youtu.be/mTZZfdUBBDw

-          Dissabte 26 de novembre. 21.00 h. El cicle es tancarà amb l’espectacle Un tramvia anomenat desig de la cia. Les Antonietes. Un gran clàssic de tots els temps a càrrec d'una de les millors companyies de l'escena catalana actual.

Blanche Dubois, maleta en mà, apareix una nit d'estiu a casa de la seva germana Stella a Nova Orleans. Carregada d'històries, somnis i desitjos, fuig del seu passat com qui fuig de la seva ombra. Stella, jovial i enamorada del seu marit, el rude Stanley, li obre les portes de casa seva. Malgrat la seva actitud melindrosa i arrogant, esquinçada entre la libido i la puresa, la Blanche arrossega als espectadors per un viatge sacsejador. La seva inestable conducta provoca conflictes que alteraran la vida de la jove parella.

Les Antonietes Teatre, una de les companyies de més èxit de l'escena catalana actual (Vània d'Anton Txèkhov o Somni d'una nit d'estiu de William Shakespeare), porten a escena l'obra més popular de Tennessee Williams. Un tramvia anomenat desig es va presentar a la darrera edició del festival Temporada Alta. Tràiler: https://youtu.be/bnXyCRYv-Q0

El preu per al paquet de les tres propostes és de 20 euros i es pot comprar pels canals habituals: al Museu del Mar, al Puntet o a través del web del teatre www.teatredelacostabravasud.cat