Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Concert del pianista Carlos Acotto al Teatre de Lloret

Concert del pianista Carlos Acotto al Teatre de Lloret

Serà el proper diumenge 17 de juliol i l’organitza l’Associació Amics de la Música de Lloret a les 21.00h
15-07-2016


El músic franco-argentí Carlos Luis Acotto oferirà un concert, el proper diumenge 17 de juliol, al Teatre de Lloret. Acotto presentarà un repertori amb obres de Beethoven, Fidemraizer, Ravel, Schumann i Liszt.

L’endemà dilluns 18 de juliol oferirà una Master Class per a diversos alumnes de piano lloretencs que s’hi ha inscrit. La Master Class se celebrarà a l’Hotel Santa Marta de Lloret.

Les dues activitats les organitza l’Associació Amics de la Música de Lloret. Forma part del cicle de concerts de la temporada 2016 que ha organitzat l’entitat amb un doble objectiu: d’una banda posar en valor la cultura musical a Lloret de Mar i, de l’altra, aconseguir diners per a poder restaurar l’orgue de la parròquia.

El programa del concert començarà amb Sonata Opus 31 N° 2 en Re menor (La Tempestad) de Ludwig Van Beethoven, interpretarà també tres peces breus de Sergio Fidemraizer i tancarà la primera part amb Juegos de agua; de Maurice Ravel. A la segona part interpretarà Carnaval de Viena. "Imágenes de fantasía" Opus 26 de Robert Schumann i després d'una lectura de Dante "Fantasía casi sonata", tocarà (N° VII del Segundo Año de Peregrinaje: Italia) de Franz Liszt.

Carlos Luis Acotto va començar els seus estudis de piano a Argentina amb alumnes de grans artistes europeus. Després d'aprofundir els seus estudis d'harmonia, contrapunt, anàlisis i composició, continua els seus estudis superiors a l'Escola de Música de la Facultat d'Humanitats i Arts de la Universitat Nacional de Rosario (Argentina) on obté el seu diploma. Posteriorment cursa un Postgrau especialitzant-se en l'obra de Franz Liszt. L'any 1982 rep el títol de Professor Nacional de Música en l'especialitat de piano, amb les qualificacions més altes de la seva promoció.

Als vint i dos anys, Carlos Acotto és nomenat Assistent d'Aldo Antognazzi, i l'any següent, és professor titular de la càtedra de piano Aldo Antognazzi.

Els anys 1980 i 1985 el govern del Brasil li concedeix dues beques de perfeccionament de piano per a participar als Cursos Internacionals de Brasília.

A partir de 1975, ofereix nombrosos recitals tant a Argentina com a Brasil. Les seves presentacions es graven per a ser retransmeses tant a la ràdio com a la televisió nacional del seu país. I entre 1975 i 1982, Carlos Acotto és condecorat en nombrosos concursos nacionals. Entre d'altres premis, obté el del concurs "Jovenes Valores" (1976) i "Jovenes Instrumentistas de la Provincia de Santa Fé" (1983), organitzat pel Consulat d'Itàlia i la Universitat Nacional de Rosario, que a més li concedeixen el "Diploma de Honor".

L'any 1988 guanya el concurs Argencard-Radio Clasica de Buenos Aires on es presenten 800 participants.

A Europa, se'l convida regularment des de fa vint i cinc anys com a membre del jurat de concursos internacionals.  

Pedagog de renom, Acotto ha estat condecorat en diverses ocasions pel Ministeri de Cultura i el Ministeri de la Funció Pública de França. Actualment exerceix el seu grau de professor d'ensenyament artístic al Conservatori Nacional de Limoges, un dels vuit més importants de França.

L'any 2014 va ser condecorat amb la Medalla d'Honor del Ministeri de l'Interior de França.  

Carlos Acotto ha estat comparat pel crític musical francès Gérerd Honoré, de la revista "Diapason" amb Arthur Rubinstein, Samson François i Maurizio Pollini. 

El cicle de concerts organitzat pels Amics de la Música de Lloret continuarà el 3 d’agost amb un concert a la Parròquia a càrrec de Rut Costa a la flauta i Inma Balsells a la guitarra.

300 persones al cicle de Música a la Fresca al Pati de la Rectoria

Prop de 300 persones han assistit a algun dels quatre concerts que l’entitat va organitzar la primera setmana de juliol al pati de la rectoria. Era la primera vegada que l’organitzaven i el portaveu de l’entitat, Joan Pau Romaní, “ha mostrat la seva satisfacció tant per la resposta del públic com per la qualitat dels concerts que durant quatre dies s’hi van oferir”.

 

arxivat sota: , ,