Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Clara Peya i Guillem Albà porten el seu espectacle 'Pluja' a Lloret aquest divendres 24 de novembre

Clara Peya i Guillem Albà porten el seu espectacle 'Pluja' a Lloret aquest divendres 24 de novembre

El mateix cap de setmana també s’ha programat El Meu Primer Festival de Cinema, ‘Balneari Maldà: l’educació’ i el premiat espectacle de dansa ‘Hay cuerpos que se olvidan’


El Teatre de Lloret rep aquest divendres 24 de novembre un espectacle que parla de la vulnerabilitat. Els ingredients de Pluja són un piano de mitja cua, una grada i un públic molt reduït envoltant l'escena, molt a prop de l'acció per oferir un espectacle cara a cara. La música la posa Clara Peya, i el teatre visual i el gest, Guillem Albà; tot plegat en un viatge divertit i poètic.

S’han programat dues funcions, a les 20.30 h i a les 22.00 h. Les entrades, a 12 euros si es compren anticipades, es poden comprar al Museu del Mar, a El Puntet, al Centre Cívic del Rieral o bé al web www.teatredelloret.cat.

El muntatge de Pluja neix de l'amistat que uneix Clara Peya i Guillem Albà, que han creat un espectacle que parla de la vulnerabilitat, de sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya, i les diferents disciplines de Guillem Albà, com els titelles, el gest o el teatre visual, l'espectador fa un viatge sensible i sincer, de la poètica a l'humor. En un espai petit i amb un aforament reduït. Amb petites accions, petites notes musicals, com petites gotes de pluja. Amb un piano de mitja cua, una grada i un públic rodejant l'escena, molt a prop de l'acció. 

‘Pluja’, un espectacle premiat

Clara Peya ha estat nominada als Premios Max 2017 en la categoria de millor composició musical per Pluja, i l'espectacle també ha rebut el Premi Drac d'Or a la Innovació a la 28a Fira de Titelles de Lleida.

Dos talents emergents

Guillem Albà ha estudiat diverses tècniques i estils teatrals. En la comèdia i el clown, estils on se sent més còmode, ha tingut mestres com Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand, Leo Bassi o Jango Edwards. Ha treballat a ràdio i televisió i, en el món del teatre, ha format part de diverses companyies i projectes. L'any 2006 va fundar la seva pròpia companyia amb la qual ha guanyat diversos premis, entre ells el de la Mostra d'Igualada. L'últim espectacle de creació és Marabunta.

Clara Peya, per la seva banda, és pianista i compositora. Considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l'escena musical del país. Graduada en piano clàssic a l'ESMUC, ha cursat estudis superiors de jazz i cant modern al Taller de Músics. Ja ha presentat sis discs i és cofundadora de la companyia de teatre-dansa i música en directe l'Era de les Impuxibles. Actualment està presentant el seu setè disc, Oceanes (2017), i treballant en tres muntatges teatrals: Pluja de la Cia. Guillem Albà, El llibre de les bèsties de Marc Rosich i Limbo de Les impuxibles.

La crítica ha dit: “I Pluja s’allunya dels grans micros i del so més amplificat. Va directe a la nou, al cor de l’espectador i prova d’explicar un conte amb un codi tan senzill com efectiu.” Jordi Bordes Recomana (10-10-2016)

“Un espectacle, més que per veure’l, per viure’l.” Iolanda G. Madariaga Recomana (12-10-2016) 

“Una carícia a l’amor, l’amistat, les pors..., amb petites escenes visuals, gairebé mudes, aparentment inconnexes, però plenes de missatge.” Núria Cañamares Recomana (12-10-2016)

Cap de setmana de teatre i cinema a Lloret

Pluja obre aquest divendres un cap de setmana de propostes teatrals i de cinema a Lloret.

Pel dissabte a les 17.30 h, l’entitat lloretenca Cineclub Adler ha programat la segona edició d’El Meu Primer Festival, un festival internacional de cinema per a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys que vol contribuir a la difusió d’un cinema plural i creatiu, a la vegada que vol ser una finestra per a l’exhibició d’obres inèdites o difícilment visibles en pantalles comercials. També vol ser un espai de participació i diàleg on els nens són els autèntics protagonistes: un públic que veu, pensa, opina, vota, crea…

L’entrada és gratuïta, però cal invitació.

Lloret Espai Off

Amb totes les entrades exhaurides el dissabte 25 s’ha programat el darrer espectacle del Lloret Espai Off d’aquesta tardor. La companyia Els Pirates Teatre portarà l’espectacle Balneari Maldà: l’educació, que proposa reflexionar al voltant d’aquest tema. L’educació catalana, la finlandesa, la religiosa, la pública, la dels pares… Ho fa amb música, text, gest, ball i molt d’humor. 

L’espai escollit per a aquest Lloret Espai Off és el Centre Cívic del Rieral. Les entrades, a 8 euros, es poden comprar al web www.teatredelloret.cat.

Diumenge 26 a la tarda, arriba el premiat espectacle de dansa ‘Hay cuerpos que se olvidan’

Hay cuerpos que se olvidan és un espectacle de la companyia 2 Proposiciones Danza. La ballarina i coreògrafa Raquel Madrid a l’espectacle escull la mort per investigar i entrar en el món de les festivitats, les celebracions i els rituals, que tant de pes tenen en la seva obra. Madrid exposa les defuncions com el final i el principi de cicle amb tots els seus rituals.

Raquel Madrid és sevillana, llicenciada en art dramàtic, dansa contemporània i dret. Des de l’any 2005, investiga com a creadora independent amb la seva companyia 2 Proposiciones Danza el món de la interpretació. Durant aquests anys ha fet deu produccions que han girat en el territori nacional i internacional, i ha estat reconeguda en diverses ocasions pels premis PAD de la Dansa. A més, amb aquest espectacle ha rebut els premis Escenario de Sevilla al Millor Espectacle de Dansa i a la Millor Coreografia l’any 2016.