Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Carme Elias actua a Lloret amb Al galope

Carme Elias actua a Lloret amb Al galope

Monòleg basat en la vida de Diana Vreeland, editora de publicacions com Vogue o Harpeer’s Bazaar
21-10-2016El Teatre de Lloret acull aquest dissabte 22 d’octubre (21.00 h) Al galope, un monòleg basat en la vida de Diana Vreeland, editora de publicacions com Vogue o Harpeer’s Bazaar i que interpreta l’actriu Carme Elias.

L’obra l’ha dirigit el prestigiós director italià Guido Torlonia, i l’escenografia és a càrrec de Ramon B. Ivars que ha reproduït a l’escenari el glamour i la personalitat de l’apartament de l’editora. 

Al galope és una brillant i corrosiva obra escrita per Mark Hampton i Mary Louise Wilson sobre la vida de la famosa, excèntrica i poderosa periodista de moda que, des de la meitat dels anys trenta, va estar en el centre de la vida novaiorquesa i internacional.  Com a editora de Harper's Bazaar i Vogue, i també com a membre de la International Cafe Society, Diana Vreeland va formar part de l’extraordinària societat de la seva època i els seus esdeveniments, i ho va documentar.

Al galope és un retrat d’aquesta dona singular en forma de monòleg, que ens situa al mes d’agost de l’any 1971 a l’apartament de Vreeland a Park Avenue. Ella acaba d’arribar d’un viatge per Europa, que inicia després de ser acomiadada de Vogue. Decideix organitzar un sopar improvisat tot desitjant que un del seus convidats li financiï una nova revista. En canvi, els seus amics volen que accepti un treball que li han ofert al Museu d’Art Metropolitan. Però el seu estil, diferent, distintiu, fa que, un cop ha decidit quina direcció emprendrà la seva vida, ho faci, com el títol de l’obra indica, Al galope.

L’obra es va estrenar el setembre de 2014 al Teatre Akadèmia de Barcelona i en el darrer any ha estat de gira, recollint èxits, per tot l’Estat espanyol. Ha estat nominada a tres Premis Butaca: millor actriu, millor escenografia i millor caracterització.

 Què ha dit la crítica:

  • Sinceramente pienso que no podía haber, en nuestro país, una mejor Diana Vreeland que Carme Elías, quien nos da un auténtico recital de elegancia y clase. Aldo Ruiz. El Teatrero.«Al galope» es un estupendo retrato al minuto compuesto por Mark Hampton y Mary Louise Wilson sobre esta editora de moda que, según Truman Capote, contribuyó más que nadie al gusto de las mujeres americanas en la forma en que visten, se mueven y piensan. Juan Ignacio García Garzón; ABC
  • La mujer que se inventó la profesión de editora de moda se ha convertido, de la mano del texto de Mark Hampton y Mary Louise Wilson, y la dirección de Guido Torlonia, en un monólogo que ha encontrado en la figura de Carme Elias su perfecta réplica interpretativa. La actriz posee una elegancia natural que encaja en el imaginario del personaje. Juan Carlos Olivares. Time Out Barcelona.
  • Nadie mejor que Carme Elias para encarnar a la periodista de moda. Maite Guisado; Atención Obras RTVE

Carme Elias parece que ha nacido para interpretar a Diana Vreeland, derrochando estilo, glamour y saber estar. Elisa Díez; Butaques i Somnis

arxivat sota: Cultura i Art, Teatre