Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Campanya d’identificació amb xip i alta censal gratuïta d’animals de companyia a Lloret

Campanya d’identificació amb xip i alta censal gratuïta d’animals de companyia a Lloret

Es portarà a terme del 18 al 30 de setembre
18-09-2017


L’Ajuntament de Lloret i el Consell Comarcal de la Selva, promouen una nova edició de la campanya d’identificació d’animals de companyia. L’èxit de la campanya realitzada l’any passat, en la qual es van xipar i censar gratuïtament prop de 200 gossos i gats del municipi, han motivat de tornar-la a repetir.

La principal novetat d’enguany és que es comptarà amb la col·laboració de centres veterinaris de la localitat, que permetrà de fer les implantacions de xip en les respectives clíniques veterinàries. Les persones propietàries d’animals que desitgin participar en la campanya tindran quinze dies, del 18 al 30 de setembre, per poder identificar gratuïtament les seves mascotes –gossos, gats i fures-. Per fer-ho solament hauran d’adreçar-se als centres veterinaris col·laboradors, amb el seu DNI o NIE per acreditar que resideixen a Lloret, així com amb la cartilla sanitària de l’animal. Aquesta documentació és necessària per recollir les dades que hauran de constar en la sol·licitud d’alta al registre censal d’animals de companyia del municipi. En el cas de gossos de races considerades potencialment perilloses, en posterioritat a la identificació, hauran de contractar la corresponent assegurança de responsabilitat civil imprescindible per obtenir la llicència per a la tinença i conducció de GPP.

En finalitzar el període de la campanya, des de la secció de Medi Ambient de l’Ajuntament es tramitaran totes les altes al cens municipal, així com la inscripció al registre de la Generalitat ANICOM. Els participants en la campanya d’identificació d’animals de companyia gaudiran de la gratuïtat de la implantació d’un microxip homologat, així com de l’exempció del pagament de la taxa corresponent al 2017.

Els centres veterinaris que participen en la campanya són la Clínica Ignasi Mir (Av. Rieral, 38), Clínica Rosa Macià Termes (C/ Sènia del Barral, 36) i el Centre El Vellmarí (C/ Cienfuegos, 5).

Amb aquestes campanyes des de l’Ajuntament i el Consell es pretén facilitar a propietaris o posseïdors d’animals de companyia la identificació i el registre de la seva mascota al cens municipal i a l’ANICOM per tenir accés a les dades dels animals en casos de pèrdua, fugida o abandonament. L’any 2016 el servei comarcal de recollida de gossos perduts i/o abandonats va gestionar 155 gossos dels quals únicament un 30% estaven identificats, i un 15% registrats al cens municipal. L’evolució dels percentatges durant aquest any 2017 continua mostrant una conjuntura preocupant.

arxivat sota: