Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Augmenten un 5% els visitants al patrimoni cultural de Lloret durant el 2019

Augmenten un 5% els visitants al patrimoni cultural de Lloret durant el 2019

El 2019 han visitat el MOLL (Museu Obert de Lloret) un total de 153.913 visitants
17-01-2020


El MOLL (Museu Obert de Lloret) ha registrat durant el 2019 un total de 153.913 persones, xifra que suposa un augment del 5% respecte l’any anterior en que va tancar amb 146.236.

Desglossada per equipaments, la xifra més elevada de visitants correspon al Jardins de Santa Clotilde que és de 118.228 visitants. Al Museu del Mar s’han registrat 14.662 visitants, a Es Tint 1.162 visitants, a Can Font 1.243 visitants, al Castell de Sant Joan 8.328 visitants, el Turó Rodó ha rebut 7.020 visitants i Can Saragossa 2.433 visitants.  Aquestes són les dades presentades per la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, a partir dels registres als diferents equipaments que integren el Museu Obert de Lloret.  

També s’ha registrat un increment en els ingressos respecte l’any anterior. Globalment s’han ingressat 415.903€, un 12% més que el 2018. La principal font d’ingressos s’ha registrat als Jardins de Santa Clotilde amb 358.119 euros que és manté com l’equipament amb més visitants a l’any. 

A banda de fer visitables els diferents equipaments culturals els darrers anys també s’ha fet una important aposta per les visites guiades i teatralitzades tant en català com en altres idiomes. Una aposta que en paraules de la directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes “Ha estat un èxit rotund tal i com mostren les dades amb un 90-100% d’ocupació en cada visita”. Un altre línea que també s’ha treballat és la del públic infantil per fomentar la seva inquietud cultural “ja sigui amb tallers infantils als diferents equipaments culturals, per exemple, el taller del cacao al Museu del Mar o a tràves de visites pedagògiques amb els centres educatius ”. 

Els diferents equipaments patrimonials de Lloret que integren el MOLL tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de Lloret a ciutadans de la vila i visitants. Es tracta d’un museu descentralitzat, amb diverses seus en diferents punts del municipi, com ara els Jardins de Santa Clotilde, però també els jaciments ibèrics, el Museu del Mar, la casa-museu de Can Font, el museu de Can Saragossa, el Cementiri Modernista, Es Tint o el Castell de Sant Joan, entre d’altres equipaments. 

Com a novetat per aquest 2020 el regidor Xavier Flores explica que “en breu está prevista la presentació del carnet MOLL que permetrà a les persones empadronades a Lloret accedir gratuitament als equipaments culturals municipals”.  I remarca que “volem que la ciutadania hi tingui fácil accès i que en siguin els principals ambaixadors”.

arxivat sota: Turisme, Cultura i Art, Altres