Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Augmenten els visitants al patrimoni cultural de Lloret durant el 2017

Augmenten els visitants al patrimoni cultural de Lloret durant el 2017

El 2017 han visitat el MOLL (Museu Obert de Lloret) més de 140.000 persones, un 6% més que l’any anterior
16-01-2018


El MOLL (Museu Obert de Lloret) ha registrat durant el 2017 un total de 140.156 persones, xifra que suposa un augment del 6% respecte l’any anterior.

Desglossada per equipaments, la xifra més elevada de visitants correspon al Jardins de Santa Clotilde que és de 106.219 visitants. Al Museu del Mar s’han registrat 14.928 visitants, a Es Tint 1.618 visitants, a Can Font 1.814 visitants, al Castell de Sant Joan 7.198 visitants, al  Turó Rodó (jaciment ibèric inaugurat el juny de 2017) ha rebut 5.486 visitants i Can Saragossa 2.701 visitants.  Aquestes són algunes de les dades que es desprenen dels indicadors elaborats anualment per la Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, a partir dels registres als diferents equipaments que integren el Museu Obert de Lloret. 

També s’ha registrat un increment en els ingressos respecte l’any anterior. Globalment s’han ingressat 353.285 €, un 13% més que el 2016. La principal font d’ingressos s’ha registrat als Jardins de Santa Clotilde amb 301.413 euros, mentre que l’any anterior es van ingresar 269.049 €.

L’augment de visites als diferents equipaments del MOLL l’any 2017 és degut principalment a una major afluència d’usuaris de les activitats familiars i de cap de setmana i el gran nombre de propostes i visites guiades noves inaugurades al llarg de l’any.

Els diferents equipaments patrimonials de Lloret que integren el MOLL tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de Lloret a ciutadans de la vila i visitants. Es tracta d’un museu descentralitzat, amb diverses seus en diferents punts del municipi, com ara els Jardins de Santa Clotilde, que segueixen sent l’espai que rep més visitants a l’any, però també els jaciments ibèrics, el Museu de Can Font, el Museu de Can Saragossa o el Castell de Sant Joan, entre d’altres equipaments.

Per a Anna Fuentes, directora de patrimoni de l’Ajuntament de Lloret, aquestes dades mostren una consolidació de les diferents seus museístiques de la ciutat com a motors d’activitat cultural i educativa. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Albert Robert, ha manifestat que aquesta acceptació per part dels nostres visitants, el fet d’incrementar visitants i ingressos any rera any, ens encoratja en la nostra tasca de preservació, estudi i difusió del patrimoni cultural de Lloret, incrementar-lo i seguir posant-lo en valor.