Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Arriba una nova edició del Musicava a la Biblioteca i del Vermut Jazz al Teatre de Lloret

Arriba una nova edició del Musicava a la Biblioteca i del Vermut Jazz al Teatre de Lloret

El Musicava i el Vermut Jazz permeten gaudir de concerts gratuïts mentre es pren una copa de cava o un vermut
02-05-2017


El Musicava 2017 se celebrarà tots els dissabtes del mes de maig a la Biblioteca de Lloret. Una activitat que arriba ja a la sisena edició adreçada a totes aquelles persones que vulguin gaudir de concerts gratuïts acompanyats d’una copa de cava.

El Musicava s’inaugura el dissabte 6 de maig amb una proposta de jazz a càrrec de Lucas Martínez Trio. La formació, liderada pel blanenc Lucas Martínez al saxo, està integrada també per Toni Pujol al contrabaix i César Martínez a la bateria. Aquest trio va néixer el 2009 i després d'anys compartint projectes i escenaris van decidir gravar un disc a l'agost del 2013. El resultat és un disc íntim i proper amb una sonoritat minimalista però sense oblidar les arrels i la tradició del jazz. El repertori està format per estàndards de jazz i temes propis del saxofonista Lucas Martínez. Per al dissabte següent, el 13 de maig, s’ha programat el Quartet Gloria, que oferirà un concert de música clàssica. La formació està integrada per Natalia Ursataia i Olga Casado al violí, Vitalii Karpov a la viola i Zhana Ivanova al piano, una formació instrumental integrada per músics russos i catalans, amb un repertori clàssic molt amè compost per obres de Bach, Vivaldi, Händel, Brahms, Albéniz, Shostakovich, Piazola, entre d'altres, totes elles ben conegudes pel gran públic i interpretades magistralment per aquest conjunt d'excel·lents músics. El 20 de maig serà el torn del Duo Brasil Corda & Vento, integrat per Ramiro Pinhero a la guitarra i Pablo Giménez a la flauta travessera. Un duet d’àmplia experiència i bagatge que ha participat en festivals de tot Europa i individualment han format part de diferents formacions musicals. Oferiran un concert amb un toc de lleugera tristesa combinada amb una sentida alegria. La mesura exacta d'una fusió que és la veritable essència de la música brasilera. Finalment, per tancar la sisena edició del Musicava, el 27 de maig, un duet integrat per dues generacions de músics amb un gran gust per les músiques populars, les cançons d'arreu del món, el jazz i els ritmes afroamericans, que gaudeixen del plaer de fer música junts per fer arribar íntimament al públic tota la riquesa de la música de la mà de la bella i sensual veu de Gemma Carreras, acompanyada de la guitarra de Josep Soto. Concert ineludible per als amants del bolero i les músiques tranquil·les.

Per la seva banda, el Teatre de Lloret ha programat la segona edició dels Vermut Jazz. Per això, tornarà a instal·lar un petit escenari a la terrassa del bar del Teatre, a l’aire lliure, on es podrà escoltar música en directe els diumenges des del 14 de maig  fins al primer diumenge de juny. Els concerts començaran a les 12.00 h i tothom qui ho vulgui podrà gaudir d’un concert de jazz a la vegada que pren un vermut en una de les taules que envoltaran l’escenari.

El Vermut Jazz s’inaugurarà el 14 de maig amb un concert a càrrec de Morer Quartet, un quartet integrat per músics amb una àmplia trajectòria professional i múltiples concerts, enregistraments i col·laboracions. Junts ofereixen un exquisit repertori de estàndards de jazz i bossa nova per gaudir del millor Jazz. Els seguirà el 21 de maig l’actuació de Luis González Trio, una formació que va néixer l'any 2008 fruit de la necessitat d'establir un vincle musical entre els tres components i amb la voluntat d'aprofundir en un so de grup, personal i original. El seu últim projecte els ha portat a viatjar a la capital del jazz mundial: Nova York. En aquest nou álbum, el pianista i compositor evoca la sonoritat del flamenc, la música europea, la llatina, el tango i el jazz més clàssic. El diumenge 28 de maig serà el torn de la formació M-Quartet, que neix de la necessitat personal de mostrar un treball personal dels músics, on trobem tocs de Bill Evans, Miles Davis, Joshua Redman... Les influències del quartet Montero, Membrilla, Molina i Maresma són tan variades com els gustos dels seus components i esdevé una música de la qual podran gaudir tant els afeccionats al jazz com els nouvinguts en aquest estil. L’última cita del Vermut Jazz es tancarà el diumenge 4 de juny amb l’actuació de Litus, el popular cantant, compositor, actor i showman terrassenc, líder de la banda del programa d'Andreu Buenafuente Late motiv. Litus va començar la seva carrera professional amb el grup Mutis i l’any 2011 es trasllada a Madrid, on enregistra el seu quart treball Autoreverse. També presenta el treball Miércoles 14, que ha portat de gira per Espanya i Veneçuela. Ha estat guardonat amb diversos premis com els Goya, l'Enderrock i ha acompanyat grups com M-Clan, Ivan Ferreiro o Quique González, entre d'altres. A Lloret ens presentarà en solitari el seu repertori de cançons i últims treballs.

El Musicava i el Vermut Jazz són dues propostes impulsades des de l’Ajuntament de Lloret que han tingut una gran acceptació per part del públic en les edicions anteriors i que la Biblioteca i el Teatre de Lloret tornen a repetir un any més, conjuntament amb l’escola de música de Lloret de Mar Sis Cordes, liderada pels músics Josep Soto i Núria Cervantes, que són els qui han confeccionat la programació.