Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Arrenquen les activitats de Festa Major a Lloret de Mar

Arrenquen les activitats de Festa Major a Lloret de Mar

El diumenge 17 es podrà gaudir de l’Splash Slide, un espectacular tobogan aquàtic de més de 100 metres, i divendres 22 de juliol s’ofereix un concert gratuït d’Els Manolos i Gertrudis
15-07-2016


Lloret ja ha començat a fer difusió del programa de Festa Major de Santa Cristina: en total, inclou més de 30 actes gratuïts d’àmbit esportiu, cultural i social, que comencen avui amb diferents propostes musicals a la nit, com són el concert de The Buzz Lovers, banda tribut a Nirvana, o el concert de jazz del grup Why Not. Tampoc faltarà novament el Torneig de Santa Cristina de Futbol Sala, que ja porta 34 edicions.

Una de les novetats d’enguany tindrà lloc el diumenge 17 diumenge, d’11 a 14 h, a l’avinguda de Pau Casals, on s’instal·larà l’Splash Slide, un espectacular tobogan aquàtic gratuït de més de 100 metres.

Els actes centrals de la Festa Major tenen lloc el dia 24 de juliol, quan Lloret homenatja la seva patrona, Santa Cristina. Les activitats comencen a les 7.30 h amb la passada dels obrers pels principals carrers de la població tot anunciant la sortida de la processó, a l’església de Sant Romà, per anar fins a la platja de Santa Cristina. Enguany el Molt Honorable Senyor Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha confirmat la seva presència a la processó per mar i a la missa a Santa Cristina. L’última vegada que Lloret de Mar va gaudir de la visita d’un president de la Generalitat per Santa Cristina va ser l’any 1982.

A partir de dilluns que ve, l’Ajuntament i l’Obreria de Santa Cristina posen tiquets a disposició de tothom que vulgui ─s’han de recollir al Museu del Mar a 1€ cada un (destinat a Càritas)─ per fer el trajecte amb les embarcacions que faran el seguiment de la processó per mar, que té el seu punt culminant amb el cant de la salve, a la badia de Santa Cristina. Posteriorment hi haurà la regata de llaguts S’Amorra Amorra de les tripulacions masculines, una de les més destacades de Catalunya. Arribats a la platja de Santa Cristina, es farà la pujada en processó fins a l’ermita de Santa Cristina on el bisbe de Girona oficiarà la missa solemne. A la sortida, ja estarà preparat el tradicional estofat ofert als mariners i autoritats convidades.

La tornada de la processó, prevista cap a les 12.00 h, acabarà amb la regata de llaguts S’Amorra Amorra de les tripulacions femenines.

A la tarda, a les 19.30 h, es celebra el Ball de Plaça a la plaça de la Vila, una dansa cerimonial d’origen antic anomenada també Dansa de les Almorratxes. Aquesta dansa constitueix l’acte central de la Festa Major, i es celebra de forma ininterrompuda des de temps immemorial. Hi ha documents de l’any 1592 que ja testimonien la seva existència. 

El dia 24 de juliol es tornaran a oferir les jornades de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde, Can Saragossa, el Museu del Mar i el castell de Sant Joan. L’any passat, durant la diada de Santa Cristina, per aquests equipaments culturals varen passar-hi unes 1.300 persones.

A banda dels actes centrals del dia de Santa Cristina, durant la setmana que ve també hi haurà altres activitats destacades com la VI Trobada Gegantera de la Colla Gegantera de Lloret de Mar amb més de divuit colles participants de tot Catalunya, el concert d’Els Manolos i Gertrudis, el correfoc o  el tradicional castell de focs artificials.

Podeu descarregar el programa complet a: www.lloret.cat.