Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Arrenca la Festa Major de Santa Cristina 2021 a Lloret de Mar

Arrenca la Festa Major de Santa Cristina 2021 a Lloret de Mar

Degut als protocols de seguretat COVID-19, els tiquets per seguir la processó en vaixell i per assistir al Ball de Plaça s’han fet per reserva en línia. Aquest any l’Ajuntament ofereix unes banderes de Lloret de Mar per engalanar els balcons amb motiu de la Festa Major de Santa Cristina
19-07-2021


Des de dissabte passat, ja s’ha començat a repartir el programa de la Festa Major. En paraules de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat: “Enguany, podrem tornar a gaudir de la Festa Major. Conjuntament amb associacions i entitats hem elaborat un programa que recupera en part la normalitat tot i que no podrem viure la Festa amb la intensitat de sempre. Serà important que tots siguem estrictes amb els protocols de COVID-19 en tots els actes programats per així aconseguir que puguem gaudir de la Festa Major sense conseqüències negatives”. Un dels canvis principals respecte als altres any, en compliment dels protocols de seguretat COVID-19, és l’obligatorietat de reservar tiquet per poder assistir a la processó en vaixell i al Ball de Plaça. La reserva de tiquets es va obrir ahir a la tarda i en poques hores es varen esgotar totes. Degut a les restriccions Procicat s’ha anul·lat el estofat popular que normalment es duia a terme a la Plaça del Pi al paratge de Santa Cristina.

Un altre canvi és que el Ball de Plaça del dia 24 de juliol, Santa Cristina, el ballaran les Obreres del 2020 a les 19 h, donat que no ho varen poder fer l’any passat, i a les 20 h, les del 2021. El dia 25 tornaran a ballar les del 2020 i el dia 26 de juliol les del 2021.

Tots els actes de la diada de Santa Cristina, 24 de juliol, es podran seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret i FITEL TV. Se’n farà una cobertura acurada a les xarxes socials, per poder apropar els moments més especials i emotius de la Festa Major lloretenca d'estiu a veïns i visitants.

A banda dels actes centrals del dia de Santa Cristina, des del dia 13 de juliol passat ja s’estan duent a terme diferents activitats com el Clon Festival, la 35a travessia Yasuji Fusano, el torneig d’escacs i el concert de Festa Major de la Coral Ars Nova. Segueixen aquests dies altres propostes com Cinema a la Fresca, el concert de MC Clan, un espectacle familiar a la Biblioteca Municipal, el 37è aniversari del Casal Muncipal de la Gent Gran, la cantada d’havaneres, visites teatralitzades, el concert d’Elena Gadel i Marta Robles o la presentació del llibre de la col·lecció Sa Caravera, núm. 4, Agustí Vila i Galí. Un mariner de terra ferma, entre d’altres. El regidor de Festes, Cristian Fernàndez, explica que “tots els actes tenen els seus protocols de seguretat, molts s’han de fer amb reserva prèvia i és important consultar al web si hi ha canvis de darrera hora”.

Una de les novetats destacades d’aquest 2021 és la distribució de 1000 banderes de Lloret de Mar que l’Ajuntament posa a disposició de tothom per engalanar els balcons amb motiu de la Festa Major i que es poden recollir a l’edifici municipal de Can Saragossa.

Com cada any també s’han començat a repartir a través de l’Associació de Comerciants, amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar, els 3.000 mocadors solidaris, que aquest any tenen un color entre groc i verd clar, i els diners recaptats aniran destinats a l’associació Punt d’Equilibri, que ajuda nens amb problemes d'aprenentatge i en situació de vulnerabilitat.