Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aquest diumenge, 6 de maig, Lloret celebra l’Aplec de la Sardana

Aquest diumenge, 6 de maig, Lloret celebra l’Aplec de la Sardana

Serà la 51a edició i és un acte històric que actualment organitza l’Ajuntament de Lloret
04-05-2018


Aquest diumenge, 6 de maig, els paratges de Santa Cristina de Lloret acolliran la celebració del 51è Aplec de la Sardana. És un esdeveniment que, any rere any, reuneix un nombrós grup de gent d’arreu del territori. Una cita molt important per a tots els amants de les sardanes.

L’inici de l’aplec és a les 10.30 h i durant el matí es farà un concurs de colles improvisades. Hi participaran cobles com la Ciutat de Girona, La Principal del Llobregat i La Flama de Farners. A les 13.45 h hi ha previst un dinar de germanor, que se servirà en el mateix paratge de Santa Cristina.

A les 15.30 h, per a qui ho vulgui, hi ha prevista una visita guiada a l’ermita de Santa Cristina i a les 16 h es tornarà a iniciar la sessió de la tarda.

Les activitats continuaran, i, a les 18 h, hi haurà l’espectacle Xerinola per a tota la família, a càrrec de Rikus.

Seguidament, hi haurà un acte de reconeixement a l’Obreria de Santa Cristina amb motiu del seu 50è aniversari de l’aplec celebrat en aquests paratges. Un moment molt especial i de molta gratitud per tota la seva tasca durant aquests anys. Tot i que la primera edició es va celebrar a Sant Pere del Bosc, a partir de la segona s’ha celebrat ininterrompudament a Santa Cristina.

Concert de vigília

En els darrer anys, amb l’objectiu d’obrir l’aplec a tots els públics, el Teatre de Lloret de Mar programa un concert a la vigília de l’Aplec.

Aquest any, La Principal del Llobregat, serà l’encarregada d’oferir la nostra dansa a tot el públic que s’acosti al Teatre de Lloret de Mar. La cita tindrà lloc el dissabte a les 21.30 h.

Aquest any es rendeix homenatge a Marcel Sabaté i Reixach, que va començar en el món de la cobla precisament a Lloret, per la Festa dels Perdons, com a flabiolaire de La Principal d’Olot. Des de llavors, Sabaté s’ha fet un nom molt destacat dins el món de la cobla, així con en el moviment musical gironí, donant amb la seva tasca al capdavant de la GIOorquestra un lloc prominent a la música clàssica de les nostres contrades. Actualment, dirigeix dues de les cobles més destacades del país: La Principal de Llobregat i la Cobla Sant Jordi.

Les entrades pel concert es poden adquirir a www.teatredelloret.cat o als punts de venda habituals (Museu del Mar i El Puntet).