Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aquest dissabte, 3 de juliol, arrenca la 95a edició de Sardanes a la Fresca per a les nits d’estiu a Lloret

Aquest dissabte, 3 de juliol, arrenca la 95a edició de Sardanes a la Fresca per a les nits d’estiu a Lloret

La cobla que obre la temporada és la cobla Vila de la Jonquera
28-06-2021


La cobla Vila de la Jonquera inaugurarà la nova temporada de Sardanes a la Fresca per a les nits d’estiu a Lloret. Serà ja la 95a edició. Per segon any consecutiu i a causa de les restriccions ocasionades per la covid-19, en principi, les audicions seran en format concert, sense ballar, i s’han programat al pati de Ses Escoues. Tot i això, el regidor de Promoció Cultural, Cristian Fernández, ha subratllat que s’inicia la temporada com a audició concert, però que, en la mesura que la pandèmia evolucioni i les mesures del procicat ho permetin, es procurarà convertir-les en ballades. El regidor apunta que el més important del cicle és mantenir i fomentar una tradició molt arrelada a Lloret de Mar.

La cobla Vila de la Jonquera tocarà nou sardanes. El repertori el formen Camprodon de Joan Manén, Les delícies de l’Escala de Josep Carbó, El bon hereu de Ricard Viladesau, Estimat amic d’Enric Vilà, Eterna joventut de Ramon Rossell, Camí de Tàrrega de Ramon Vilà, La font del Vilar de Josep Saderra, Terra i mar de Jaume Cristau i Rosa verge de Josep Capell.

Entre totes les sessions d’aquesta temporada, cal destacar la del 17 de juliol, que es celebrarà al monument de la Sardana per tal de commemorar el cinquantenari de la proclamació de Lloret com a Ciutat Pubilla de la Sardana. La cobla que tocarà en aquesta ocasió serà la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Al llarg de l’estiu es faran un total de vuit audicions, durant els mesos de juliol i agost, els dissabtes a les 10 de la nit al pati de Ses Escoues, a banda de la del 17 de juliol, que com hem dit es celebrarà al voltant del monument a la Sardana.