Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aquest dissabte 16 de juny arrenca la 92a edició de Sardanes a Lloret les nits d’estiu

Aquest dissabte 16 de juny arrenca la 92a edició de Sardanes a Lloret les nits d’estiu

La cobla que obre la temporada és la Foment del Montgrí
14-06-2018


La cobla Foment del Montgrí inaugurarà la nova temporada de Sardanes a Lloret les nits d’estiu. Serà ja la 92a edició. Tot i que l’escenari habitual el trobem a la plaça de la Vila, aquest dissabte l’audició es farà a la plaça de l’Església, amb motiu de la Fira dels Americanos que se celebra al passeig Verdaguer i la plaça de la Vila.

El regidor de Cultura, Albert Robert, apunta que el més important del cicle és mantenir i fomentar una tradició molt arrelada a Catalunya.

La cobla Foment del Montgrí tocarà set sardanes, dues de concert i cinc de ball. El repertori el formen “Sabadell”, de Joaquim Serra; “Colla Violetes del Bosc”, de Manel Puigferrer; “Esclats de joventut”, de Vicenç Bou; “Sitgetana, 50 anys”, de Jordi Paulí; “Tota una història”, de Carles Santiago; “Festeig”, de Ricard Viladesau; i “Colla Roca”, de Jordi León.

Entre totes les sessions d’aquesta temporada, cal destacar la interpretació del dia 11 d’agost de la sardana “Lali”, de Ricard Viladesau. S’ha fet en memòria d’una veïna del municipi, Maria Eulàlia Pou Marlés, que va morir el passat mes de febrer. A més, el 18 d’agost s’estrenarà “Enrocat a Lloret”, de Jaume Cristau. Aquesta peça està dedicada a Jordi Rocas, que aquest any ha rebut el guardó Sa Gavina per la seva dedicació a la cultura lloretenca i en particular a fomentar i treballar pel sardanisme a Lloret.

Al llarg de l’estiu es faran un total de quinze audicions fins al setembre, cada dissabte a les deu de la nit. El lloc habitual serà la plaça de l’Ajuntament, però en dues ocasions, com aquest primer dissabte, s’haurà de fer a la plaça de l’Església.