Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aquest cap de setmana Lloret celebra el Dia Internacional dels Arxius

Aquest cap de setmana Lloret celebra el Dia Internacional dels Arxius

Els actes seran els dies 8 i 9 de juny i es presentarà el butlletí Sesmond, de l’arxiu municipal, i el llibre Esteve Fàbregas i Barri: l’home i la seva obra de Jordi Soliguer i Mas
06-06-2018


Un any més, l’Arxiu Municipal de Lloret celebra el Dia Internacional dels Arxius, una jornada instaurada pel Consell Internacional d’Arxius per commemorar la creació d’aquest organisme, l’any 1948. Per tal de commemorar aquesta diada, s’han preparat els següents actes:

Divendres 8 de juny, a partir de les 19 h, a la sala d’actes de l’ajuntament es presentarà, d’una banda, el butlletí del Servei d’Arxiu Municipal, Sesmond, núm. 17; i de l’altra, el llibre Esteve Fàbregas i Barri: l'home i la seva obra, de Jordi Soliguer i Mas. En aquesta darrera publicació l’autor ha realitzat un estudi on analitza la vessant literària de l’escriptor lloretenc i aporta noves dades relacionades amb el biografiat.

Dissabte 9 de juny, a partir de les 11 h, jornada de portes obertes al Servei d’Arxiu Municipal amb visita temàtica de música i cançons tradicionals lloretenques.  Durant la visita es coneixeran les instal·lacions i les tasques que es realitzen al Servei d’Arxiu  Municipal. Mitjançant diferents suports documentals custodiats a l’arxiu, es mostrarà la tradició musical de Lloret: partitures en pergamí, gravacions de cançons populars en bobines magnetofòniques, plaques de vidre amb imatges d’antigues orquestres o pel·lícules amb actuacions musicals, entre d’altres.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal reserva prèvia a: arxiu@lloret.cat

www.lloret.cat/seccions/arxiu-municipal