Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aquest cap de setmana comença la temporada de teatre a Lloret amb “Florido Pensil. Niñas”

Aquest cap de setmana comença la temporada de teatre a Lloret amb “Florido Pensil. Niñas”

També comença el cicle Lloret Espai Off amb “Pares nostres”
11-10-2017


Aquest cap de setmana comença la nova temporada de teatre a Lloret, amb un darrer trimestre carregat de propostes on també tenen el seu espai el Lloret espai Off i les companyies locals. L’estrena de la temporada al Teatre de Lloret serà amb Florido Pensil. Niñas de la companyia basca Tanttaka Teatroa, que narra la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra.

L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant. I aquella ideologia havia decidit posar al dia el seu patriarcat medieval més profund i portar-lo a terme fins a les seves últimes conseqüències.

La  dona va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora del franquisme, ja que la dona estava destinada al matrimoni i a les tasques de la llar. La seva carrera professional havia de ser formar una família i tenir fills. I en això es posaven pràcticament tots d’acord: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les cupletistes, les escriptores de novel·la rosa i, fins tot, els professors de gimnàstica. En tota l’obra es veu clar i a vegades no tant que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

Vídeo promocional: https://youtu.be/O_3AXhaKZGI

La crítica ha dit:

Casi 60 años después, esas niñas se vuelven a reunir y recuerdan, con una mirada divertida y liberadora, aquellos difíciles tiempos del franquismo, cuando la mujer estaba destinada al matrimonio y a las labores domésticas. (Maite Redondo, Noticias de Guipuzkoa)

Tanttaka Teatroa propone una mirada divertida, liberadora y contemporánea sobre la absurda e ilógica brutalidad del sistema educativo que dominó la España de la posguerra. (Artezblai, Periódico de las Artes Escénicas)

Esta versión femenina de El florido pensil parece necesaria teniendo en cuenta la discriminación que la mujer sigue sufriendo en la sociedad hoy en día(Blanca Velasco, El Cultural)

Les entrades anticipades per a Florido Pensil. Niñas, es poden comprar a 16 euros a www.teatredelloret.cat.

Torna el Lloret Espai Off

El Lloret Espai Off, el cicle que programa espectacles a fora del Teatre, arriba de nou aquesta temporada amb tres nous títols: Pares nostres (14 d’octubre) a càrrec de la cia. Indòmita i dirigit per Iván Morales; Plou a Barcelona (27 d’octubre) del Mirall de Blanes i Balneari Maldà 2: L’educació (25 de novembre) amb la cia. Els Pirates Teatre.

A Pares nostres, quatre de les millors dramaturgues del moment (Lluïsa Cunillé, Marta Buchaca, Victoria Szpunberg i Marta Aguilar) s’uneixen per parlar d’un tema que ens afecta a tots: la paternitat. Som bons pares? Com podem arribar a ser-ho? Quina relació té la paternitat amb el teatre? És el que trobarem a Pares nostres. Una proposta íntima i diferent dirigida pel director de Sé de un lugar i Jo mai (TA13), Iván Morales, i interpretada per David Planas i Jordi Gilabert. Tres pares (i tres fills) que necessiten entendre’s una mica millor i parlar amb els espectadors de les coses que ens defineixen i ens fan ser qui som i com som.

Vídeo promocional: https://youtu.be/I4exffZtjns

La crítica ha dit:

Hi ha sempre un punt de comèdia, però molt més amarga, angulosa, que desarma i dona per bona la posició dels actors enmig de l’espai escènic. És quan un bon grapat d’espectadors s’hi pot sentir reflectit. Perquè es passa de ser pare a ser fill madur, que comprèn i recorda la manera de fer dels seus progenitors. (Jordi Bordes, Recomana.cat)

arxivat sota: , ,