Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aqualia premia a dos escolars de Lloret de Mar

Aqualia premia a dos escolars de Lloret de Mar

Els seus treballs han estat elegits entre els de més de 10.500 participants del Concurs Digital de Dibuix convocat per l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües. El regidor d’Educació els ha lliurat els premis
28-04-2022


El regidor d’Educació de Lloret de Mar, Albert Ferrández, acompanyat per la responsable de Girona Sud d’Aqualia, Marta Agnès Ferrer, han lliurat un Smartwatch a Jana  Cotano Agustí, de l’escola Pompeu Fabra, i a Izan Cotano Pérez del CEIP Àngels Alemany, per quedar finalistes en la categoria individual del Concurs Digital de Dibuix d'Aqualia. Els seus treballs sobre el cicle integral de l’aigua i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) han estat elegits entre els dels més de 10.500 alumnes de 3r i 4t de Primària participants de tot l’estat espanyol. 

El regidor ha felicitat als joves alumnes i ha destacat la importància de l’aigua en el nostre dia a dia i “el treball que hi ha per portar-la a totes les cases, que sovint no valorem”. També ha posat en valor aquesta iniciativa que promou entre els més joves del municipi un ús responsable de l’aigua per cuidar el planeta. 

Per la seva banda, Marta Agnès Ferrer ha explicat que el concurs és un referent en la promoció de valors, totalment consolidat arreu del país. “La participació en la darrera edició va créixer més d'un 58%, fet que demostra la total consolidació del concurs i la implicació de col·legis, famílies i nens amb aquesta eina educativa”. 

En marxa la nova edició del Concurs: les Aqua-Olimpíades 

Un any més i, des del mateix site www.aqualiaiods6.cat, els dos personatges protagonistes, Aqual i ODS 6, animen els més petits a sumar-se a un repte Aqua-Olímpic i promoure entre tots l'ús sostenible de l'aigua. Una nova competició que posa en valor l'esperit per tenir cura de l'aigua, la solidaritat, la companyonia, l'esforç i l'amistat. 

Les Aqua-Olimpíades serviran de teló de fons per explicar als més petits l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest any el llenç del dibuix consistirà a dissenyar una escena de la seva pròpia ciutat Aqua-Olímpica, en què hauran de contestar amb èxit, abans de començar a treballar sobre el llenç, tres preguntes relacionades amb la gestió del cicle integral de l'aigua i la seva importància a l'hora de tenir cura del planeta. 

En acabar i, a la nova secció Aqua-Reptes del Futur, podran aportar la seva visió sobre quins creuen que són els principals desafiaments d'aquí al 2030. En aquesta nova aventura, l’Ajuntament i Aqualia animen els nens i nenes d’Orpesa que adoptin senzills hàbits a el seu dia a dia que ajudin a millorar el nostre món. 

Els participants opten a aconseguir 10 premis individuals, 10 bicicletes, una per a cada nen guanyador; 250 premis per als nens finalistes, consistents cadascun d'ells una targeta per a material esportiu; i 1 premi col·lectiu per a un col·legi, consistent en una targeta de 1.000 euros per a material educatiu. El nom dels guanyadors es difondrà, a partir del 5 de juny del 2022 (Dia Mundial del Medi Ambient), a través del web d'Aqualia (www.aqualia.com), a la pròpia web del Concurs i a través del compte de Twitter @aqualia.

arxivat sota: Actualitat, Educació