Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Al Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català de Lloret de Mar, arriba una tardor plena d’oportunitats per aprendre català

Al Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català de Lloret de Mar, arriba una tardor plena d’oportunitats per aprendre català

Els cursos d’introducció al català i de coneixements bàsics són la prioritat màxima de l’oferta de setembre
05-09-2018


Nou període d’inscripcions al setembre

Amb la finalitat de facilitar i millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Lloret de Mar, engega un nou període d’inscripcions per a l’oferta general i específica de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia.

En aquesta ocasió, seguint les línies d’actuació aprovades per al 2018, la prioritat s’estableix clarament en els incentius per promoure l’accés als primers coneixements de la llengua catalana, sobretot per afavorir l’acollida lingüística de les persones nouvingudes.

Cursos de català inicial i bàsic a l’abast de tothom

L’aprenentatge de la llengua catalana és clau perquè les persones instal·lades fa poc a Catalunya es puguin relacionar amb normalitat en el seu entorn personal i social, i perquè tinguin més oportunitats per accedir al món laboral.

Així, l’oferta de cursos de català inicial i bàsic adreçats a les persones que no entenen el català –a fi que puguin adquirir les habilitats orals mínimes en aquesta llengua per actuar en situacions quotidianes o per resoldre les necessitats fonamentals– esdevenen la prioritat principal del CPNL, en relació a la resta de la seva oferta formativa general i específica.

Un dels al·licients que ofereix el CPNL aquest curs és la matrícula gratuïta del grau Bàsic 3 si els alumnes han fet el Bàsic 1 i el Bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. Per tant, s’incentiva la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements.

També es fa una aposta clara per a la millora de l’aprenentatge amb la baixada de la ràtio d’alumnes per curs, la qual cosa afavoreix la consolidació i l’assoliment de les habilitats.

Pel que fa a la resta de preus de matrícula als cursos, no s’hi aplica cap augment, com ja va passar en l’exercici anterior.

Una oferta àmplia i flexible, avalada amb certificats oficials, i amb diversos períodes d’inscripció

L’aprenentatge dels cursos generals s’ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

L’Oficina de Català de Lloret organitza els seus cursos presencials per trimestres en els períodes següents:

  • octubre-desembre: matrícules al setembre
  • gener-març: matrícules al desembre
  • abril-juny: matrícules al març

Pel que fa a les inscripcions del setembre, distingim tres opcions:

  1. Del 12 al 21 de setembre, estaran obertes les inscripcions als cursos presencials que impartirem a l’Oficina de Català de Lloret. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.
  2. Del 3 al 21 de setembre, estaran obertes les inscripcions al curs en línia de nivell Superior (C2). Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.
  3. Del 3 al 21 de setembre, estaran obertes les inscripcions als cursos del Parla.cat modalitat combinada. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

D'altra banda, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials.

L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, així com a la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

T’ho posem fàcil

El web del CPNL ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

Oficina de Català de Lloret de Mar

Per a qualsevol qüestió que vulgueu plantejar o informació que vulgueu ampliar, ens trobareu al carrer de Felicià Serra i Mont, 15, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i els dijous, a més a més, de 15 a 18.30 h. També us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del 972 36 18 34 o de lloret@cpnl.cat.

arxivat sota: ,