Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret incorpora 8 persones treballadores en el marc del programa Treball i Formació

L’Ajuntament de Lloret incorpora 8 persones treballadores en el marc del programa Treball i Formació

Realitzen tasques administratives, de jardineria, de manteniment i reparació de l’espai públic, i també inclou la figura d’acompanyament dels participants
27-10-2023


 

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha incorporat a 8 persones treballadores dins del marc del programa Treball i Formació TRFO del Servei d'Ocupació de Catalunya SOC, que té com objectiu facilitar a les persones en situació d'atur amb dificultats d'accedir o allunyades del mercat de treball, la millora de la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d'un contracte laboral i el desenvolupament de tasques professionals i la formació per a l'adquisició de competències transversals. D’aquestes 8 persones, 4 desenvoluparan tasques administratives, i 4 realitzaran tasques de manteniment i reparació de l’espai públic, com són la conservació del mobiliari urbà i treballs de jardineria. A més de l’experiència pràctica, el programa incorpora accions formatives complementaries. 

Aquest programa està destinat a diferents col·lectius. En aquesta convocatòria poden participar les persones majors de 52 anys, persones sense dret a prestació, persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania, i dones en situació d’atur. Els contractes són per un període de 12 mesos i també s'incorpora l'acció d'acompanyament de les persones treballadores al llarg del desenvolupament del programa.

La regidora de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Lloret, Marina Nicolàs, ha destacat “Aquests programes són una gran oportunitat. Permeten a les persones beneficiàries incorporar-se posteriorment al món laboral gràcies a les habilitats i competències adquirides durant la contractació”.

En el cas de Lloret de Mar, l'Ajuntament s'ha anat acollint a diverses convocatòries del programa des del 2015, i s’han beneficiat de les accions del programa més de 120 lloretencs i lloretenques.

El Contracte de treball subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i efectuat d'acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/4162/2022, de 27 de desembre, per la qual s'obre convocatòria anticipada per a l'any 2023, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, per a la participació de les entitats locals (SOC - TRFO EELL) (ref. BDNS 667328) l'Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC - Treball i Formació) modificada per l'Ordre EMT/68/2022, de 20 d'abril, i per l'Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener.