Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Adrià Lamelas és el nou alcalde de Lloret de Mar

Adrià Lamelas és el nou alcalde de Lloret de Mar

Ha aconseguit majoria absoluta amb vuit regidors i un pacte amb Junts i amb En Comú Podem
17-06-2023


 

Avui a les 11 h, al Teatre de Lloret, ha tingut lloc el Ple de constitució del nou Ajuntament de Lloret.

L’acte s’ha iniciat amb la constitució de la Mesa d'Edat, integrada per María José Hernando, regidora de més edat i presidenta de la Mesa fins a la possessió del càrrec per l’alcalde; per Alejandro Pérez, el més jove, i pel secretari de l'Ajuntament, Carles Ros, com a secretari de la Mesa, que han verificat les credencials i acreditacions dels i les electes, i han declarat iniciat el Ple. 

Posteriorment  s’ha donat pas a la presa de possessió del càrrec per part de tots els regidors i regidores que conformen el plenari per al mandat 2023-2027. El secretari ha cridat els membres electes per ordre alfabètic per fer el jurament o promesa del càrrec de regidor o regidora, i s’ha finalitzat amb la promesa del càrrec dels membres de la Mesa d’Edat. Després de la presa de possessió, la presidenta de la Mesa d’Edat els ha fet entrega del pin institucional i de les paperetes i sobres per a la votació. 

La presidenta de la Mesa d’Edat, d’acord amb allò comunicat pels diferents caps de llista, ha proclamat com a candidats i candidates a alcalde: Adrià Lamelas, Albert Robert, Albert Ferràndez, Lara Torres i María Jose Hernando. S’ha seguit el sistema de votació secreta i, a mesura que el secretari ha anat cridant un per un els regidors i regidores per ordre alfabètic, han anat introduït el seu vot en una urna. La presidenta de la Mesa d’Edat i el vocal han votat al final. 

Un cop finalitzada la votació, la Mesa d’Edat ha fet l’escrutini dels vots i s’ha proclamat alcalde el cap del Partit dels Socialistes de Catalunya a Lloret, Adrià Lamelas, que ha rebut la vara de comandament de la ciutat. En el seu discurs l’alcalde ha destacat que “avui és un dia d’emoció i responsabilitat. És un honor ser alcalde i treballar pel meu poble i comença una nova etapa amb oportunitats i reptes que assumeixo amb un grup de persones compromeses per vetllar per la necessitat i millorar la qualitat de tots els veïns i veïnes de Lloret”. 

L’alcalde Adrià Lamelas, la llista del qual a les eleccions del 28M va ser la més votada, governarà amb vuit regidors i regidores, i ha obtingut la majoria absoluta a través del pacte amb Junts, encapçalat per Jordi Martínez, amb quatre regidors, i Frederic Guich, del partit En Comú Podem. L’alcalde ha explicat que “hem treballat per obtenir un pacte estable i ens centrarem en àmbits com la mobilitat, urbanisme, seguretat i neteja. Lloret canviarà de dalt a baix i cal la implicació de tot”. Queden a l’oposició els grups polítics Tots per Lloret, amb tres regidors; Esquerra Republicana de Catalunya i Sumem Lloret, amb dos regidors cadascun, i Vox, amb una regidora. En total, el consistori de Lloret de Mar està format per 21 càrrecs electes. 

Un cop ha pres possessió del càrrec d’alcalde, l’alcalde Adrià Lamelas ha lliurat la Dona Marinera, màxim guardó de l’Ajuntament, a l’ex-alcalde, Albert Robert, en agraïment a la seva dedicació a la vila com marca el protocol municipal.

arxivat sota: Actualitat, Política