Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / A partir de demà dimarts 2 de juny es tornen a obrir al públic els Jardins de Santa Clotilde

A partir de demà dimarts 2 de juny es tornen a obrir al públic els Jardins de Santa Clotilde

A finals de setmana s’obrirà també Turó Rodó i el Castell de Sant Joan
01-06-2020


Atès que a la Fase II  del  pla de la nova normalitat es permet l’obertura d’equipaments culturals considerats monuments, a partir de demà, 2 de juny, es tornen a obrir al públic els Jardins de Santa Clotilde.

Així doncs, els Jardins de Santa Clotilde es podran tornar a visitar a partir de demà  amb certes limitacions. Per exemple:

  • L’aforament permès de visitants al mateix temps és del 30%.
  • El control de venda d’entrades i visitants es farà per trams horaris.
  • S’ha reforçat la vigilància per compliment de les normes de seguretat a l’entrada i a dintre dels Jardins.
  • És obligatori visitar l’espai amb mascaretes.
  • S’ha col·locat una mampara de seguretat per a la venda d’entrades.
  • Hi ha gel desinfectant per als visitants.
  • Hi ha un cartell visible amb les normes de seguretat.
  • Les visites han de ser individuals.
  • No s’entregaran ni fulletons ni audioguies
  • Les zones on s’estigui treballant per al manteniment dels jardins estaran acotades per evitar interferències amb els visitants.

Els Jardins de Santa Clotilde són l’element patrimonial que més visites rep al llarg de l’any. L’any passat, el 2019, es van registrar 118.228 visitants. Els jardins de Santa Clotilde estan situats en un paratge de gran bellesa paisatgística i són un exemple paradigmàtic dels ideals estètics del moviment noucentista de principis del segle XX. 

Divendres dia 5 de juny s’obriran també al públic el jaciment ibèric de Turó Rodó i el Castell de Sant Joan. S’hi permetrà també accés a 1/3 de l’aforament  i, com als Jardins de Santa Clotilde, s’han pres totes les mesures sanitàries permeses en aquesta fase d’obertura d’equipaments culturals considerats com a monuments. 

Cal destacar que el jaciment ibèric de Turó Rodó està situat sobre un promontori de 40 m d'alçada ubicat al nord-est i molt a prop del nucli de Lloret de Mar. S'aboca directament al mar en un lloc de fàcil defensa i amb un ampli camp visual sobre la platja de Lloret. 

Finalment, divendres que ve dia 5 de juny també obrirà portes amb 1/3 de l’aforament permès el Castell de Sant Joan. 

El Castell de Sant Joan és una és una fortificació que va lligada als orígens de Lloret de Mar com a municipi. El va fer construir al segle XI Sicardis, la primera senyora feudal de Lloret. Situat entre les platges de Lloret i Fenals, avui, quan el visitem, podem passejar entre les restes de les seves estances i pujar a la seva torre reconstruïda, que afegeix 15 metres als 60 metres de penya-segat sobre el mar damunt del qual es drecen les restes d’aquest castell. 

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha dit que: “De mica en mica es va obrint al públic els diferents equipaments patrimonials de Lloret que integren el MOLL i que tenen com a finalitat fer accessible el passat històric de Lloret a ciutadans de la vila i visitants”.

Els primers equipaments en obrir portes van ser la setmana passada Can Saragossa i el Museu del Mar. La directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha dit que: “Tot ha anat bé, però cal tornar generar confiança entre el públic perquè els visiti”. Per això Fuentes ha posat de relleu que: “Es compta amb material per tal d’assegurar totes les mesures de seguretat: distància, higiene i aforament, tant per al públic com per al personal dels equipaments. 

Carnet del MOLL

El regidor Xavier Flores també ha recordat als lloretencs que poden  fer-se el carnet del MOLL que permet als veïns l’accés gratuït als equipaments culturals de la vila. Ja es pot obtenir de manera virtual, a través de l’aplicació Lloret Smart.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, explica que: “La intenció és facilitar al màxim que tots els veïns de Lloret puguin aconseguir el carnet perquè volem que la ciutadania hi tingui fàcil accés i que en siguin els principals ambaixadors”. L’únic requisit per obtenir el carnet del MOLL és estar empadronat a Lloret. Permet entrar de manera gratuïta als Jardins de Santa Clotilde, al Museu del Mar, Can Saragossa, Turó Rodó, Puig de Castellet i Castell de Sant Joan. 

arxivat sota: Actualitat, covid19