Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / A partir d’aquest dilluns les proves de la COVID-19 es tornaran a fer al CAP Lloret, l’ASM del SEM es deshabilita

A partir d’aquest dilluns les proves de la COVID-19 es tornaran a fer al CAP Lloret, l’ASM del SEM es deshabilita

Entre setmana les proves diagnòstiques del coronavirus ja no es faran a l’Àrea Sanitària Mòbil del SEM, es tornaran a fer al centre de primària. Des del 27 de juliol, quan es va engegar, s’han realitzat més de 1.900 proves a l’ASM cedida pel SEM situada davant de l’edifici de la Policia Local
20-10-2021


Aquest divendres 22 d’octubre serà l’últim dia que l’Àrea Sanitària Mòbil (ASM) cedida pel SEM i situada davant de l’edifici de la Policia Local de Lloret de Mar estarà en funcionament. Així, a partir del dilluns 25, totes les proves diagnòstiques de la COVID-19 (PCR) es tornaran a centralitzar al CAP Dr. A. Cabañas (CAP Lloret de Mar). La millora de les dades pandèmiques i la reducció del nombre de proves que es realitzen diàriament han permès deshabilitar aquest espai extern al centre d’atenció primària.

L’ASM es va posar en funcionament el passat 26 de juliol i professionals del CAP hi realitzaven proves de detecció de la COVID-19 entre setmana. En aquest cas, tots els usuaris que hi assitien ho havien de fer després d’una valoració prèvia per part dels professionals sanitaris. I durant els caps de setmana i els dies festius els tests es continuaven realitzant des del CAP. A partir de dilluns 25 d’octubre, doncs, totes les proves diagnòstiques del coronavirus es tornaran a fer íntegrament des del CAP Lloret.

Durant el període que aquest espai ha estat operatiu (les dades disponibles van des del 27 de juliol al 18 d’octubre), s’han realitzat un total de 1.920 proves PCR. Aquestes s’han fet sota quatre supòsits: sospita de COVID-19 o contacte estret de positiu, prèvia exploració hospitalària o cirurgia programades, previ ingrés a una residència geriàtrica de la zona o en professionals de residències que s’havien de reincorporar a la feina després d’haver passat la malaltia.

Des de l’equip d’atenció primària, la directora de l’Àrea Bàsica de Salut Lloret-Tossa, Dra. Cristina Castellà, dona les gràcies al SEM per la cessió de l’ASM. “Agraïm molt al SEM la seva predisposició i disponibilitat perquè poguéssim disposar durant uns mesos d’un espai extern al CAP per realitzar les proves del coronavirus, sobretot, en un moment en el qual la cinquena onada tornava a impactar fortament els centres de salut i per a nosaltres era molt necessari separar circuits per evitar en la mesura del possible contagis entre els usuaris. També agraïm la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret i de la Policia Local per deixar-nos l’espai”.

arxivat sota: covid19